Search
Close this search box.

U Bijelom Polju oduzeli oružje i municiju

Bjelopoljska policija je, kontrolom vozila, pronašla pušku marke „Baikal“ kalibra 12mm, kao i dvije puške marke „Zastava“ kalibra 12mm, koje je oduzela. Prilikom kontrole, kako je saopšteno, u vozilu su se nalazili Đ.Š. (24) iz Bijelog Polja i S.P. (45) iz Republike Srbije.

“Operativna saznanja su ukazivala na to da se lice S.P. potražuje od strane Republike Srbije zbog izvršenja nekoliko krivičnih djela. Posredstvom Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju, Uprava granične policije Republike Srbije je graničnoj policiji u Bijelom Polju dostavila provjere za S.P. te se došlo do saznanja da je za njim raspisana nacionalna potraga u Republici Srbiji zbog sumnje da je izvršio četiri krivična djela na toj teritoriji”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

S.P. je uhapšen i protiv njega su podnijete dvije prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima – neprijavljivanje boravka i nezakoniti boravak.

“Njega je Sud za prekršaje kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura i za njega će biti donijeto rješenje o otkazu boravka u Crnoj Gori i on je predat graničnoj policiji Republike Srbije na Graničnom prelazu Gostun. Takođe, operativnom obradom policija je došla do saznanja da je S.P. privremeno koristio za stanovanje objekat u mjestu Stožer u Bijelom Polju vlasništvo Đ.Š”, navodi se u saopštenju.

Pretresom tog objekta, policija je pronašla 18 patrona lovačke municije kalibra 12 mm i 17 komada bojeve municije kalibra 7.9 mm.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor