U Bijelom Polju održana sjednica Udruženja folklornih ansambala Crne Gore (UFACG)

U Bijelom Polju u JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo u nedelju je održana sjednica Udruženja folklornih ansambala Crne Gore (UFACG)  na kojoj su prisustvovali predsjednica UFA CG Danijela Bokan i predstavnici 7 folklornih ansambala Sjeverne regije, naveli su iz ovog udruženja.

Na sjednici se razmatralo o pristupu folklornih ansambala Sjeverne regije Udruženju folklornih ansambala Crne Gore, te o izboru predsjednika i zamjenika folklornih ansambla Sjeverne regije. Udruženu folklornih anasambala Crne Gore pristupila su kulturno-umjetnička društva: ,,Tekstilacˮ iz Bijelog Polja, ,,Vesna” iz Mojkovca, ,,Dugaˮ iz Berana, ,,Vrelo Ibra” iz Rožaja, ,,Bihor” iz Petnjice, ,,Komoviˮ iz Andrijevice i ,,Plavsko jezero” iz Plava. Za predsjednika Sjeverne regije, na period od 4 godine, izabran je Emir Mehonjić, rukovodilac KUD-a ,,Tekstilac” iz Bijelog Polja, a za zamjenika Danilo Žurić, rukovodilac KUD-a ,,Vesna’’ iz Mojkovca.

Predstavnici kulturno-umjetničkih društava Sjeverne regije, predložili su da rukovodilac KUD-a ,,Vrelo Ibra” iz Rožaja Ćamil Kujević bude u Upravnom odboru Udruženja folklornih ansambala Crne Gore, te je prijedlog jednoglasno usvojen. Članovi Udruženja folklornih ansambala Crne Gore, istakli su da će međusobnom saradnjom doprinijeti očuvanju, promovisanju i unapređenju folklora, tradicije i kulturne baštine svih naroda i narodnosti Crne Gore. Najavljena je sjednica Skupštine Udruženja folklornih ansambala Crne Gore, koja će se održati krajem februara tekuće godine, kazali su, iz Udruženja folklornih ansambala Crne Gore (UFACG).

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor