Search
Close this search box.

U Beranama održana manifestacija “Djeca crtaju na asfaltu”

Oko stotinu pedeset djece svih uzrasta, učestvovalo je danas u Beranama na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom “Djeca crtaju na asfaltu”.

Са манифестације Sa manifestacije (Foto: rtcg.me )

Manifestaciju je organizovao opštinski Sekretarijat za kulturu, mlade i saradnju sa NVO, dok je finansijski pokrovitelj Ministarstvo kulture.

Savjetnik u resornom sekretarijatu, Remzija Ramusović, kazao je da se Opština trudi da održi ovu jedinstvenu manifestaciju i zahvalio se Ministarstvu kulture na podršci.

“Ovo je manifestacija po kojoj se Berane prepoznaje odavno, i trudićemo se ne samo da je održimo, već i da radimo na daljem razvoju”, kazao je Ramusović.

On je podsjetio na vrijeme kada je i sam, kao mladi likovni stvaralac, učestvovao u osmišljavanju manifestacije, prije četiri decenije.

“To je tada organizovano klub umjetnika. Želja nam je bila da se sto više djece okrene stvaralaštvu i razvoju kreativnih vještina. Danas je to, u eri digitalizacije, čini se i važnije nego na početku. Dobro je što su Opština i Ministarsvo kulture to prepoznali i daju punu podršku organizaciji”, rekao je Ramusović.

Са манифестације Sa manifestacije (Foto: rtcg.me )

Radovi nastali na asfaltu, u raznim tehnikama, od kreda u boji do uljanih boja, ostaju da krase plato ispred zgrade Opštine, dok se svi drugi radovi na platnu čuvaju, a zatim organizuju izložbe.

“Veoma smo zadovoljni brojem djece koja učestvuju ove godine, ali ćemo se truditi da manifestaciju proširimo i u regionu, učešćem djece i iz drugih gradova”, kazao je Ramusović.

Jedinstvena manifestacija “Djeca crtaju na asfaltu” ove godine se održava četrdeset i prvi put, što samo po sebi govori o njenom značaju ne samo za Berane, već i za Crnu Goru.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor