Search
Close this search box.

U Banjaluci osvanuli bilbordi na kojima piše “Samostalnost”

Širom Banjaluke danas su osvanuli bilbordi udrženja “Veterani Srpske” na kojima piše “Samostalnost”.

Ovo udrženje blisko je vladajućoj strukturi u Republici Srpskoj (RS), kao i udruženje “Garda Panteri”, koje je za danas najavilo obraćanje o, kako je navedeno, političkoj i bezbjednosnoj situaciji u RS i “udarima na RS”.

Posljednjih dana u medijima pod kontrolom vlasti u RS, uključujući i entitetski Javni servis-RTRS, objavljuju se izjave političara vladajuće koalicije, kao i raznih analitičara iz RS i Srbije koji postizborna dešavanja ocjenuju kao najavu “obojene revolucije” u tom bh. entitetu.

Oni smatraju da sve produkuje opozicija u RS, koja tvrdi da su se 2. oktobra desile velike izborne nepravilnosti, u, kako naglašavaju, dogovoru sa nekim stranim ambasadama i Centralnom izbornom komisijom BiH (CIK).

Bivši predsjednik RS, nekadašnji prvi čovek SDS-a, a sada lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić, koji je u koaliciji sa SNSD-om Milorada Dodika, najavio je i moguću fizičku konfrontaciju pristalica vlasti i opozicije u RS.

On je ocijenio da mu “sve miriše na 1997. godinu”, kada su političke snage sa Biljanom Plavšić na čelu pokrenule proteste protiv tadašnjeg vrha SDS-a, predvođenog Radovanom Karadžićem i Momčilom Krajišnikom.

“U RS je moguća teška politička kriza i konfrontacija između suprotstavljenih političkih blokova, uz veliko učešće CIK-a i stranaca. To dovodi do usijanja, a kada pređe na čisto političko polje, onda su i druga polja moguća. Bojim se sukoba Srba i Srba, jer niko neće ćutke prihvatiti bezočno kršenje zakona”, rekao je Čavić za RTRS.

Na pitanje da li govori o mogućem međusobnom sukobu Srba, Čavić je odgovorio: “Sve miriše na to”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor