Search
Close this search box.

Tužilački savjet prihvatio ostavku tužioca Srđana Jovanovića

Tužilački savjet prihvatio je ostavku osnovnog državnog tužioca u Kotoru Srđana Jovanovića, koji je u srijedu uhapšen zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, potvrđeno je Pobjedi.

Tužilački savjet je ovu odluku donio na elektronskoj sjednici.

Izvori biski istrazi navode da je Jovanović uhapšen zbog zloupotrebe prilikom hapšenja državljanina Albanije i Turske. IZ SDT-a i VDT-a su kazali da je Jovanović uhapšen po nalogu postupajućeg specijalnog tužioca Miloša Šoškića, koji je, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju Jovanovića do 72 sata.

– Po nalogu vršiteljke dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović istovremeno je formirana komisija koja će kontrolisati sve predmete kojima je bio zadužen S. J – kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Jovanović se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj i učinio krivično djelo iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Tim zakonom je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za službeno lice koje protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica ovlašćenja ili nevršenjem službene dužnosti pribavi sebi ili drugom korist, drugom nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog.

Jovanović je 2020. godine, kako je utvrdila Agencija za sprječavanje korupcije, prekršio zakon jer nije prijavio imovinu na vrijeme, što je, kao javni funkcioner bio u obavezi da učini.

VIŠE NA WEBU

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor