Tri dana Regionalnog festivala “Refesticon“ u Bijelom Polju

Jubilarni Regionalni festival fantastične književnosti „Refesticon“ održaće se od 23. do 26. juna u Bijelom Polju.

Ilustracija (Foto: Maglara/shutterstock.com )
Ilustracija (Foto: Maglara/shutterstock.com )

Tokom tri festivalska dana biće realizovano više od 20 kulturnih programa, u kojima će učestvovati preko 40 književnika i stvaralaca iz cijelog regiona.

„I ove godine sve ljubitelje fantastike i fantasttične književnosti očekuje jako bogat i raznovrstan program, a s obzirom da je ovo 10. izdanje REFESTICON-a, pripremili smo i neke novine, kako bi na pravi način obilježili značajn jubilej. Svi programi će se održavati u Kući Rista Ratkovića,a biće podijeljeni u dvije sesije“, naglasio je osnivač jedinog festivala fantastike u Crnoj Gori, Dragić Rabrenović.

Poseban akcenat je na mladima, pa će biti promovisana zbirka priča crnogorskih učenika, takođe, biće održane i brojne promocije pisaca i njihovih romana iz naše zemlje i okruženja. Zanimljivo je što će ove godine biti i veliki broj književnica koje pišu i stvaraju fantastiku.

„Planirana je i promocija desete tematske festivalske zbirke, predstaviće nam se i partnerski festivali iz regiona, a jedan dio programa biće posvećen fantastici iz tog nekog naučnog ugla“, naveo je Rabrenović.

Na ovogodišnjem REFESTICON-u, u četvrtak, 23. juna, biće promovisana i zbirka priča „Putovanja“, čiji su autori učenici osnovnih iz srednjih škola iz cijele Crne Gore, kao i zbirka autora iz regiona „Putnik“.

Tokom tri festivalska dana biće promovisane brojne zbirke priča, romani, naučne knjige, i partnerski festivali iz regiona, kao i dodjele nagrada, priznanja, plaketa i nagrade Zmajevo jaje i Zlatni zmaj.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor