Search
Close this search box.

Trampov tvit koji je mogao da izazove nuklearni rat: Ljudi, probudite se, jeste li svjesni šta se događa?

Prema riječima čuvenog novinara Boba Vudvorda američki predsjednik Donald Tramp je želio da tvituje o povlačenju svih američkih trupa i njihovih porodica sa Korejskog poluostrva.

Američki predsjednik Donald Tramp, navodno je, spriječen u posljednjem trenutku da objavi tvit koji bi, prema pouzdanim informacijama Pentagona, mogao da izazove nuklearni rat sa Sjevernom Korejom.

Prema rijelima čuvenog novinara Boba Vudvorda, koji je upravo izdao knjigu “Strah: Tramp u Bijeloj kući”, američki predsjednik, srećom, razgovarao je sa rukovodstvom Pentagona, čime je spriječena katastrofa. Vudvord taj događaj opisuje kao najopasniji trenutak u odnosima sa Sjevernom Korejom, prenosi Gardijan.

“U njegovom draft tvitu stajalo je: Povući ćemo naše ljude iz Južne Koreje-članove porodica od ukupno 28.000 ljudi”, rekao je Vudvord u intervjuu za CBS, govoreći o porodicama američkih vojnika stacioniranim na Korejskom poluostrvu.

Tvit nikada nije objavljen jer su pouzdane informacije Pentagona, dobijene tajnim kanalima iz Sjeverne Koreje, potvrdili da bi oni ovu poruku shvatili kao pripreme Sjedinjenih Američkih Država za napad.

“U tom trenutku uključio se ozbiljan alarm u Pentagonu: Moj Bože, jedan tvit i imamo pouzdanu informaciju da će Sjeverna Koreja da ga pročita kao ‘skorašnji napad’.”

U intervjuu je Vudvord istakao koliko je Tramp opsjednut činjenicom da Sjedinjene Države izdvajaju tri i po milijarde dolara godišnje za američke trupe stacionirane u Južnoj Koreji.

“Ne znam zbog čega moraju da budu tamo, želim da ih izvučem odande”, rekao je Tramp na jednom sastanku, a ubrzo zatim, ministar odbrane Džejms Matis kratko mu je objasnio da oni moraju da budu tamo kako bi spriječili Treći svjetski rat.

Na molbu CBS da iznese sopstveni zaključak na cijelu situaciju, Vudvord je bio jasan:

“Ljudi, probudite se, jeste li svjesni šta se događa?”

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor