Toplifikacija Pljevalja proglašena projektom od javnog interesa

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se toplifikacija Pljevalja proglasi projektom od javnog interesa. Usvojena je i Informacija o izmjeni Kolektivnog ugovora za Univerzitet Crne Gore (UCG), kojom će se od 1. februara neakademskom osoblju na UCG,odnosno, saradnicima u nastavi i administrativnom osoblju koeficijent uvećati za 20 odsto. Premijer Dritan Abazović kazao je da je 35.000 eura prihvatljiva cijena za lobiranje u SAD-u.Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović kazao je da će se proglašenjem toplifikacije Pljevalja projektom o javnog interesa procedure za realizaciju projekta skratiti za 12 mjeseci.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović kazao je da će se proglašenjem toplifikacije Pljevalja projektom o javnog interesa procedure za realizaciju projekta skratiti za 12 mjeseci.

”Toplifikacija će doprinijeti poboljšanju kvaliteta vazduha, ali to neće biti dovoljno. Uporedo sa ovim radi se ekološka rekonstrukcija TE čime će se smanjiti čestice sumpor-oksida”, kazao je on.

Državna sekretarka Ministarstva prosvjete Miljana Vukotić Jelušić je na sjednici Vlade saopštila da će se neakademskom osoblju koeficijenti složenosti zaposlenosti od početka naredne godine uvećati za još 10 odsto, a od 2025. godine za dodatnih 10 odsto.

Vlada je usvojila i informaciju o namjeri za otkup dijela preostalih ponuđenih akcija u vlasništvu manjinskih akcionara „Luke Bar“.

Abazović je objasnio da je riječ o nastavku kupovine akcija Luke Bar preko Montenegroberze, a predloženi budžet za tu namjenu je 500.000 eura.

“Vlada je ušla i u pregovore i o otkupu Port of Adrije, čime bi najbolji dio Luke, koji je neko segmentirao iz njima znanih razloga, postao vlasništvo države”, kazao je Abazović.

Abazović je kazao da Vlada jeftino plaća usluge lobiranja u Sjedinjenim Američkim Državama kompaniji Bipartizan Solution Inc. iz Vašingtona.

“ 35.000 dolara mjesečno je vrlo jeftino i volio bih da ima više lobističkih kuća”, kazao je Abazović-

Istakao je da izvršna vlast sve radi transparentno.

“Mi smo jedini u regionu koji nemaju nikako lobiranje u SAD. Samo poređenja radi kažem, da najsiromašnija zemlja u regionu ima 11 lobističkih kuća koje rade za njih”, rekao je Abazović.

Izvor:RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor