TO Pljevlja realizovala sve planirane projekte

U pljevaljskoj Turističkoj organizaciji zadovoljni su urađenim u prošloj godini kada su, kako kažu, realizovali skoro sve planirane projekte. Nadaju se i uspješnoj 2023., što bi područje Pljevalja još bolje pozicioniralo na turističkoj mapi Crne Gore.

Realizacija više projekata, novih ali i onih već tradicionalnih, saradnja sa lokalnim i regionalnim partnerima, skoro ispunjen prošlogodišnji plan, uz najavu ovogodišnjeg, takođe veoma ambicioznog, teme su sa kojima se ovih dana bave u lokalnoj Turističkoj organizaciji u Pljevljima. Zadovoljni su urađenim, posebno u drugoj polovini prošle godine, kaže direktorica Vanja Vukojičić.

“Bilo je zaista vrlo dinamično, naročito od početka ljeta pa sve do kraja decembra. Izdvojila bih ljetnju brdsku auto trku Dajevića Han – Rudnica koja itekako znači za naš turizam, jer smo puna tri dana imali popunjene sve smještajne kapacitete u gradu. Tu je bio i festival takozvanih Tribute bendova, pa sve popularnija biciklijada, noćni turnir u basketu Baci drogu u koš, Oldtajmer skup, Veče modernih plesova, tradicionalni Šoping dej itd. Podsjetiću i da smo od Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma dobili novac i iskoristili ga za izgradnju još jednog vidikovca na našoj već čuvenoj turističkoj atrakciji meandri Ćehotine. Kako god, zadovoljni smo onim što smo uradili, jer kada podvučemo crtu, možda da je to čak i preko godišnjeg plana”, kazala je Vukojičić.

Vukojičić ističe da ih značajni projekti čekaju i u prvom kvartalu ove godine:

“To se prije svega odnosi na zimsku auto trku na stazi Dajevića Han – Rudnica 13 i 14 februara, u martu slijedi niz manifestacija posvećenih 8. martu Danu žena, a organizovaćemo i martovski bazar, Mural fest i još nekoliko događaja koji Pljevlja čine primamljivom destinacijom za sve veći broj turista”, kaže ona.

Raduje je, kako ističe, što će Turistička organizacija i ove godine finansijski pomoći nekoliko registrovanih seoskih gazdinstava koja žele da se bave turizmom.

“Radi se o jedinstvenoj akciji, jer sam sigurna da nijedna Turistička organizacija u Crnoj Gori nema ništa slično. Prošlogodišnji dobar odziv na javni poziv podstakao nas je da sve ponovimo i planiramo dodatnih 15 000 eura kako bi podržali sve one vrijedne domaćine koji prethodno ispune nekoliko neophodnih uslova. Svi oni raspisivanje javnog poziva za ovu godinu mogu očekivati već u aprilu”, naglašava Vukojičić.

U svakom slučaju, ako je suditi po dosadašnjem iskustvu, Turistička organizacija će učiniti sve da i u 2023. godini napravi dovoljno krupnih koraka ka još kvalitetnijem pozicioniranju Pljevalja na turističkoj mapi naše države.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor