Search
Close this search box.

Svetosavska čestita ruskom narodu referendumsku odluku o ulasku narodnih republika u Rusku Federaciju

Rusija, kako se dodaje, kao lider slobodnog svijeta u brojnim istorijskim situacijama i iskušenjima, odgovorila na adekvatan i način na nasilje koje je sprovođeno nad sunarodnicima u okruženju

Svetosavska srpska lista čestita je ruskom narodu referendumsku odluku o ulasku Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne republike, Zaporožja i Hersona u Rusku Federaciju.

– Svetosavska je uvjerena da će sloboda koja je darivana ruskom narodu na ovim teritorijama i gubitak kontrole Kijeva, omogućiti brzo okončanje ratnih sukoba i početak ere pravednog mira.Referendum u DNR, LNR, Zaporožju i Hersonu omogućio je da lokalno stanovništvo slobodno iskaže svoju političku volju. Ruska Federacija ima velike zasluge za stvaranje multipolarnog svijeta, tako da je potpuno logično da teritorije sa ruskom većinom na prostoru Ukrajine, prije specijalne vojne operacije, žele da žive van države u kojoj su u javnoj upotrebi nacistički simboli i ideologija- navodi se u saopštenju.

Rusija, kako se dodaje, kao lider slobodnog svijeta u brojnim istorijskim situacijama i iskušenjima, odgovorila  na adekvatan i način na nasilje koje je sprovođeno nad sunarodnicima u okruženju.

– Odlučnošću i državničkom mudrošću je spriječen sličan scenario koji su doživjeli Srbi na prostoru bivše Jugoslavije kada je agesijom Zapada komadan srpski državni i etnički prostor.Svetosavska je, bez dileme, i emocijama i razumom na strani ruskog naroda koji je šikaniran od 2014. godine i koji je, napokon, na putu da dočeka i slobodu i ujedinjenje- zaključuje se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor