Search
Close this search box.

Sve više mladih vozača pod dejstvom alkohola i droge

Učestali su izvještaji o udesima, a saobraćaj odnosi sve više života. Zabrinjava i upozorenje ljekara da sve više mladih vozača u kombinaciji s alkoholom koriste i drogu.

Puni samopouzdanja ili teturajući se, pod dejstvom alkohola ne smijete sjesti za volan. To nalaže zakon ali u praksi nije tako. Zato na putevima imamo potencijalne ubice.

“Pod dejstvom alkohola mnoge naše reakcije su smanjene, motoricke pogotovo i nijesu svjesni u tom trenutku da ne mogu uvijek da ovladaju situacijom na pravi način onako kako bi to u dejstvu bez alkohola radili”, kazala je psihloškinja Anđela Šćekić-Todorović.

I tada nastupaju neželjene situacije.

“Bilo je slučajeva da se oni dogovore međusobno, ja najbolje poznajem vozilo i daj da ja upravljam a svi četvorica su pjani, i pored puta, onda voze velikom brzinom i dođe do prevrtanja doduše u tom slučaju nije bilo bili su provrijeđeni, ali svi su preživjeli, a onda imam slučaj koji je pio sa društvom i onda se odvojio od društva i samo je vozio 80 100 metara i poginuo je”, poručuje vještak saobraćajne struke Mirko Đurović.

A najgore od svega je što je i droga došla do pripitih vozača.

“Sve više imamo mladih koji osim alkohola imamo kombinacije sa psihoaktivnim supstancama sa različitim drogama, heroin i kokain koji sijedaju za volan i ona imamo posljedice kakve imamo skoro cijelo ljeto u Crnoj Gori”, istakla je ljekarka iz Hitne pomoći Podgorica Mirjana Jovanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor