Search
Close this search box.

Susreti delegacije Bošnjačke stranke sa brojnim evropskim zvaničnicima

Tokom Kongresa Evropske narodne partije (EPP ) u Roterdamu, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanik Suljo Mustafić i član Predsjedništva Admir Šahmanović, razgovarali su sa brojnim zvaničnicima ove najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu, navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka

U razgovoru sa novim potpredsjednikom EPP Johanesom Hanom, Ibrahimović je istakao posvećenost evropskim integracijama i kazao da će Bošnjačka stranka kroz učešće u novoj Vladi odgovorno pristupati svim izazovima, posebno kada je u pitanju politička stabilnost i stvaranje ambijenta za investiranje.

Ibrahimović je zahvalio Hanu na njegovom doprinosu integracijama Crne Gore i iskazao očekivanje da će i sa pozicije čelnika EPP snažno podupirati Bošnjačku stranku i novu Vladu u naporima za ubrzanje evropskih procesa u Crnoj Gori.

U razgovoru sa austrijskom ministarkom za evropske poslove Karolinom Edstadler, Ibrahimović je ukazao na potrebu izgradnje crnogorskih kapaciteta u cilju ispunjavanja obaveza iz poglavlja 23 i 24, neophodnost reformi u pravosuđu, kao i donošenja seta izbornih zakona, uz što veću parlamentarnu podršku.

Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka

Ministarka Edstadler je naglasila da je otvorena za punu podršku Ibrahimoviću, kao i u svim segmentima za koje se zajednički procijeni da su važni za BS, novu Vladu, kao i dalje integracije Crne Gore.

Tokom susreta sa zamjenikom šefa poslaničke grupe CDU-CSU u Bundestagu Johanom Davidom Vadefulom konstatovano je da ova politička grupacija otvorena za punu podršku Bošnjačkoj stranci i njenim poslanicima u cilju parlamentarne saradnje u evropskim procesima. Vadeful je pozvao predsjednika Ibrahimovića da sa poslanicima BS posjeti ovu političku grupaciju u Bundestagu.

Delegacija BS je imala susret i sa predsjednikom CSU i premijerom Bavarske Markusom Zederom koji je iskazao snažnu podršku Bošnjačkoj stranci i ukazao na važnost jačanja saradnje unutar političke grupacije EPP.

Tokom Kongresa EPP, delegacija BS sastala se i sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Christianom Schmidtom.

Delegacija BS je, na marginama Kongresa, imala i niz susreta sa predstavnicima drugih partija iz EPP porodice. U razgovorima je potenciran značaj ubrzanja evropskih integracija Crne Gore i izgradnja demokratskih kapaciteta, kao preduslova za stabilnost i ekonomski razvoj.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor