Stručna podrška za projekte iz oblasti komunalne djelatnosti i zaštite životne sredine

Opštinu Rožaje danas su podsjetili predstavnici Nacionalne jedinice za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine – “Project – Consulting“ (PROCON) iz Podgorice.

Teme sastanka bile su aktivnosti na realizaciji projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine koje će rožajska lokalna samouprava realizovati u narednom periodu.

-Imajući u vidu da je planirano da se projekat izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Rožaje finansira dijelom iz IPA grant sredstava i nacionalnog učešća, a dijelom iz kreditnog aranžmana sa EIB od velikog je značaja da PROCON i Opština Rožaje definišu model buduće sradnje.

PROCON obezbjeđuje podršku lokalnim samoupravama prilikom kandidovanja projekata i pruža stručnu pomoć u izradi neophodne dokumentacije za njihovu realizaciju, analizira projekte sa stanovišta izvodljivosti, održivosti  i usklađenosti sa strateškim dokumentima.

Opština Rožaje i PROCON uspješno srađuju od 2015. god. PROCON je, između ostalog zadužen, zadužen za implementaciju sredstava koje je Vlada opredijelila finansiranje projekta Izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Rožaje.

Učesnici sastanka bili su predsjednik Opštine Rahman Husović, menadžer opštine Mirsad Džudžević, šef Kabineta predsjednika Emir Kuč te šef Kancelarije za izradu razvojnih projekata Fikret Kuč.

U ime PROCON-a, u radnoj posjeti Opštini Rožaje boravile su v.d. izvršne direktorice Valerija Saveljić i glavna menadžerka Danijela Šundić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor