Spriječeno ubistvo članova kriminalne grupe

Danilovgrađanin M.P. (28) i Baranin V.O. (24) uhapšeni su zbog sumnje da su planirali ubistvo visokopozicioniranih članova suprotstavljene kriminalne grupe iz Bara. Osumnjičeni su, kako se navodi u saopštenju Uprave policije, planirajući ubistvo, navodno ukrali automobile u Ulcinju, a u stanu im je pronađena snajper puška i drugo oružje.

Dva muškarca su u policijskim evidencijama registrovani kao lica bliska jednoj od organizovanih krminalnih grupa koja djeluje na teritoriji Crne Gore.

M.P. i V.O. policija je najprije, 10. marta, zatekla dok su zatamnjivali staklo na vozilu marke „VW Golf 2“, na zemljanom dijelu lokalnog puta u blizini sportskog centra „Topolica“ u Baru.

“Preduzimanjem kriminalističkih mjera i radnji policija je došla do sumnje da su M.P i V.O.  09. marta otuđili navedeno vozilo na teritoriji opštine Ulcinj, te da su takođe u prethodnom periodu na teritoriji opštine Bar otuđili registarske oznake koje su postavili na vozilo marke VWGolf 2“, saopšteno je iz policije.

M.P. (28) iz Danilovgrada i V.O. (24)iz Bara uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo krađa. Oni su sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo na dalje postupanje.

“Kod lica M.P je tom prilikom pronađen telefon sa inostranom SIM karticom koja pruža usluge kriptovane zaštite. Ispitivanjem mobilnog telefona, došlo se do relevantnih saznanja, kao i dokaza da su osumnjičeni vršili pripremanje izvršenja krivičnih djela protiv života i tijela. Operativna saznanja ukazuju da su „mete“ napada trebali biti visokopozicionirani članovi suprotstavljene organizovnae kriminalne grupe iz Bara”, saopšteno je iz policije.

M.P. i V.O. su, sumnja se, nakon krađe I mijenjanja pokušali da otežju svoju identifikaciju zatamnjivanjem stakala na vozilu uz upotrebu folija za zatamnjivanje.

“Policija je došla do sumnje da su osumnjičeni, u cilju realizacije krivičnih djela i skrivanja sredstava izvršenja, u prethodnom periodu uzeli pod zakup stambeni objekat koji se nalazi u Baru u mjestu Ratac, a gdje im je bio takozvani štek stan“, navodi se u saopštenju.

Službenici policije su 11. marta izvršili pretres stambenog objekta koji su koristili V.O. i M.P.

“Tom prilikom je pronađeno vatreno oružje koje je, kako se sumnja, bilo namijenjeno za izvršenje predmetnih krivičnih djela – snajperska puška sa optičkim nišanom kao i prigušivačem pucnja, zatim dva bidona veće zapremine sa benzinom, za koji postoji osnovana sumnja da je bio namjenjen u svrhu izazivanja požara na vozilu nakon izvršenja krivičnog djela, a sve u cilju uništenja svih predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kao i materijalnih tragova” kazali sui z Uprave policije.

Pronađena veća količina municije, komunikacionih sredstava, garderobe, kao i više predmeta i tragova koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor