Search
Close this search box.

Spremni za sve oblike saradnje sa AmCham

Vlada Crne Gore spremna za sve oblike saradnje sa Američkom privrednom komorom (AmCham Montenegro), kako bi unaprijedili poslovni ambijent u Crnoj Gori, što je i cilj tog udruženja.

To je saopštio predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić tokom sastanka sa delegacijom Američke privredne komore u Crnoj Gori, koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori Nikola Tripković.

Kako je saopšteno iz Vlade, iz Američke privredne komore naglasili su da je njihova želja da budu istinski partner Vladi, zbog čega su u aprilu 2017. godine kreirali Program “Partnerstvo za bolje poslovno okruženje”.

“Osnovna ideja te platforme upravo je da se predstavnici ministarstava pridruže predstavnicama kompanija, koje su naše članice i da mi u timskom radu zajednički definišemo određene probleme koji postoje u poslovnom ambijentu i da ih unapređujemo. Na ovakav način saradnje postiže se osnovi cilj ovog programa, a to je podizanje nivoa uzajamnog razumijevanja između privatnog i javnog sektora”, saopšteno je iz AmCham Montenegro.

Iz ovog udruženja su kazali da u okviru AmCham postoji sedam komiteta, čije su osnovne vrijednosti društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj. To su Komitet za poreze, Komitet za suzbijanje sive ekonomije, Komitet za radne odnose, Komitet za nekretnine, Komitet za digitalnu transformaciju, Komitet za zaštitu životne sredine I Komitet za zdravlje.

“Aktivnosti u komitetu za zdravlje su jako intezivne zbog toga što su naše članice najjače farmaceutske kompanije u svijetu i mi već godinama radimo na tome da se da jedan značajan doprinos razvoju zdravstva u Crnoj Gori”, saopštili su iz AmCham Montenegro.

Premijer Krivokapić kazao je i da su tri ključne oblasti djelovanja Američke privredne komore, digitalna transformacija, razvoj ljudskog kapitala i suzbijanje sive ekonomije i opredjeljenja Vlade Crne Gore.

“Sagovornici su se saglasili da je to put prema modernizaciji načina života i povećanju efikasnosti i transparentnosti svih procesa”, saopšteno je iz Vlade.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor