Search
Close this search box.

SPP: Abazovićeva posvećenost na putu Evrope i pomirenju naroda dosljedna visoke pozicije

Prema riječima Stranke pravde i pomirenja, Crna Gora nema vremena za gubljenje a povjeravanje mandata Dritanu Abazoviću odnosi se na priznanje za programske ciljeve platforme Crno na bijelo i dosljednost u sprovođenju istih.

Kako su kazali iz ove stranke, dosadašnji rad, principijelnost, posvećenost evropskom putu Crne Gore kao i pomirenju naroda, saopštili su da ga Abazovića svakako kvalifikuju za tu visoku poziciju izvršne vlasti i nosioca procesa.

Podsjetili su tokom predizborne kampanje 2020 godine, kada su, dodaju, obećali građanima da su odlučni u namjeri da Crnu Goru ubrzano povedu ka EU i obračunaju se sa kriminalom, šovinizmom i partitokratijom bili su, istakao je, itekako svjesni da taj proces neće teći ni lako ni brzo. Ostali su odlučni, kako su kazali, da koračaju tim putem, bez obzira na izazove i prepreke. Taj put prema njihovim riječima, nema alternativu, dodajući da teška vremena traže hrabre ljude i odluke.

Poručili su da je izborna volja ogromne većine građana evropski put Crne Gore i mora biti njihov prioritet.

Društveno političke okolnosti u kojima se nalaze, kako su kazali, i na koje prema njihovim riječima, sasvim sigurno utiču i aspekti evropske krize uzrokovane agresijom Rusije na Ukrajinu, dodali su da, kao nikada do sada zahtjevaju od njih hrabre odluke i čvrsto uvjerenje da Crna Gora pripada zajednici slobodnih evropskih naroda.

Svaka kriza, saopštili su, sa sobom nosi i šanse za napredak a ona se trenutno, dodaju oni, ogleda u mogućnosti ubrzanog pristupa Crne Gore Evropskoj Uniji.

SPP: -”Gospodin Abazović sasvim sigurno ima tu dozu odgovornosti kao i cjelokupna koalicija Crno na bijelo što je svakako bio i presudni razlog našeg pristupanja toj platformi. Nekada se trenutne odluke ne mogu reflektirati brzo kako bi postale vidljive u realnom vremenu i širokom auditorijumu ali su neophodne kako bismo kao društvo krenuli naprijed. Raduje nas i to da sve više političkih subjekata slijedi koncept naše platforme pa se iako još uvijek identitetski visoko postavljene barijere sve lakše ruše što je preduslov opšte durštvenog konsenzusa oko krucijalnih stvari poput građanskog opredjeljenja države, socijalne pravde i vladavine prava.”

Prema saopštenju, izrazili su zadovoljstvo što je, prema njihovom mišljenju, većina u Crnoj Gori u gospodinu Abazoviću prepoznala istinskog borca za univerzalne ljudske vrijednosti koje krase evropsku platformu slobodnih naroda izražavajući nadu da će zajedničkom naporu ka tom putu doprinijeti i oni politički subjekti koji trenutno zbog usko stranačkih razloga nisu dio toga procesa.

SPP: -”Crna Gora je država svih njenih naroda i svakog čovjeka ponaosob i kao takva imperativ slobodnog čovjeka. Sve dok ima čvrsto opredjeljenje i nepokolebljiv stav prema izgradnji istinskog građanskog društva i evropske budućnosti Crne Gore gospodin Abazović ima našu podršku i potporu na tom putu i u Stranci pravde i pomirenja ima partnera u izgradnji moderne i  prosperitetne Crne Gore.
Može Crna Gora!”- zaključuje se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor