Search
Close this search box.

Sport u Crnoj Gori kreće od srijede

Od 6. maja se dozvoljavaju aktivnosti koje može da izvodi jedan sportista ili par gdje se između učesnika uvijek može održavati distanca od najmanje dva metra.

“U ovoj fazi nema kontakta između sportista i / ili drugog osoblja, odnosno mogući su kondicioni treninzi, fizičke vježbe i sl. Na treningu može istovremeno biti najviše 8 – 10 osoba, a broj osoba koje se nalaze u prostoru u kojem se odvija trening ne smije preći 12″, navode iz NKT.

Druga faza, koja bi trebalo da počne 18. maja podrazumijeva, pored navedenog u prvoj fazi, i aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom koje se mogu izvoditi u grupama s tim što se napominje da za veće timske sportove u obzir treba uzeti i mogućnost razdvajanja tima u manje grupe tokom treninga, kada je to moguće.

U trećoj fazi, koja bi trebalo da počne 1. juna dozvoljava se organizovanje takmičenja, turnira i mečeva, ali bez prisustva publike.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti se upoznalo sa dopisom Unije slobodnih sindikata Crne Gore u kojem se ukazuje na slučajeve kršenja mjere kojoj je omogućeno roditeljima, starateljima, hraniteljima ili usvojiteljima djeteta mlađeg od 11 godina plaćeno odsustvo sa posla sa izuzetkom zaposlenih u određenim djelatnostima”, piše u saopštenju NKT.

NKT je, kako navode, odlučilo da proslijedi dopis Ministarstvu rada i socijalnog staranja koje će u komunikaciji sa nadležnom inspekcijom Uprave za inspekcijske poslove sagledati dopis, dati adekvatno tumačenje i preduzeti potrebne mjere za poštovanje naredbe Ministarstva zdravlja.

Odgovornost na sportistima

Ministar sporta Nikola Janović rekao je na pres konferenciji da možda ne bi bilo loše da savezi koji su prekinuli prvenstvo ponovo razmotre tu odluku.

“Neki savezi su odlučili da prekinu takmičenja, neki još čekaju. Da li će formalno završiti takmičenje ili neće je nadležnost nacionalnih saveza. Možda ne bi bilo loše da neki i razmotre svoje odluke, ako bude sve kako smo predvidjeli, po fazama”, kazao je Janović.

Janović (Foto: PR centar) Janović (Foto: PR centar)

Poručio je da je odgovornost na sportistima, stručnim štabovima, sportskim radnicima, menadžmentu…

Sportska sezona u Crnoj Gori stala je 11. marta, a nekoliko dana kasnije zaustavljeni su i treninzi.

U međuvremenu, Odbojkaški savez je proglasio šampione po trenutnom stanju, dok je Rukometni savez poništio sezonu.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor