Smotra folklornih ansambala u Beranama

Prva smotra folklornih ansambala Crne Gore, za djecu do 12 godina, pod nazivom „Maleni čuvari tradicije“ , biće održana u Centru za kulturu u Beranama danas u 17 časova.

Oraganizatori ove manifestacije su : Kulturno-umjetničko društvo Duga-Berane, Udruženje folklornih ansambala Crne Gore i JU Centar za kulturu Berane, a pokrovitelj je Opština Berane.

Ideja je potekla od Marijane Maje Dakić, koja je više od dvije decenije koreografkinja i umjetnička direktorka Kulturnoo-umjetničkog društva Duga iz Berana, a sada je i na funkciji predsjednice Udruženja folklornih ansambala za Regiju Podgorice.

Na smotri folklora u Beranama predstaviće se 13 ansambala Crne Gore i to: Kud,, Duga“ Berane, Kud,, Vesna“ Mojkovac, Kud ,, Aluminijum“ Podgorica, Kud,, Bihor“ Petnjica, Kud,, Sloga“ Đenovići, Kud ,, Komovi“ Andrijevica, Kud,, Duga Montenegro “ Podgorica, Kud,, Lim“ Berane, Kud,, Đurđevdansko kolo “ Podgorica, Kud,, Volođa“ Pljevllja, Kuc,, Kadena“ Tivat, Kud,, Tekstilac“ Bijelo Polje i FA,, Nikola Đurković iz Kotora. U 15 sati i 30 minuta učesnici smotre će upriličiti i defile u narodnim nošnjama od Jasikovca, kroz centar grada, a nakon toga posjetiće Polimski muzej.

U ime grada domaćina govoriće i manifestaciju proglasiti otvorenom potpredsjednik opštine Damjan Ćulafić, a moderator programa je Gorica Ćulafić.

Za sve zaljubljenike u folklor, ulaz će biti slobodan, dođite da uživate uz malene čuvare tradicije gdje će učešće uzeti preko 350-oro djece iz Crne Gore

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor