Search
Close this search box.

Smolović: Za četiri godine u brojne projekte uloženo 100 miliona eura

Svečanom sjednicom Skupštine opštine u Centru za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”, obilježen je Dan opštine Bijelo Polje, 3. januar.

“Građani Bijelog Polja sa poštovanjem se sjećaju i njeguju časne tekovine oslobodilačke borbe tokom koje su život dala 863 borca iz bjelopoljskog kraja, a 560 djece i žena je stradalo. Bivši bjelopoljski srez iznjedrio je pet narodnih heroja: Rifata Burdžovića Trša, Aleksu Beća Đilasa,Tomaša Žižića, Milovana Jelića i Radomira Rakočevića. Ove činjenice nas obavezuju da se sa posebnim pijetetom odnosimo prema žrtvama palim za slobodu”,  kazao je predsjednik Skupštine opštine Ernad Suljević, prilikom otvaranja svečane Sjednice.

Podsjećajući na značaj 3. januara, predsjednik Opštine Petar Smolović kazao je riječ o najznačajnijem datumu u savremenoj istoriji Bijelog Polja.

Simbolu zajedničkog žrtvovanja tokom narodnooslobodilačke borbe kada su doprinos jednako dali pripadnici svih nacionalnosti i vjeroispovijesti“.

Smolović je iskoristio priliku da podsjeti na velike infrastrukturne projekte koji su, kako je naglasio, podigli kvalitet života u Bijelom Polju na viši nivo.

„Domaćinski smo poslovali trudeći se da unaprijedimo sve oblasti u centar stavljajući zadovoljstvo građana kao rezultat svih naših napora. Uprkos svim izazovima mi smo u protekle četiri godine ostvarili većinu onoga što smo obećali građanima. U završene ili projekte čija je realizacija u toku utrošeno je 100 miliona eura”, kazao je predsjednik Opštine, istakavši da na tom putu nijesu naišli na razumijevanje aktuelne Vlade.

Duboko smo svjesni da možemo još više i bolje zašta vremena nema zato se mora u što kraćem roku sustići sve ono što je u ratovima i krizama propušteno, naglasio je Smolović, uputivši poziv svima da daju doprinos razvoju Bijelog Polja.

“Posebno se obraćam dijaspori da udružimo znanje i resurse te da zajedno dajemo doprinos boljitku našeg grada. Samo svi zajedno možemo doprinijeti napretku da kao svoji na svome dostojno živimo evropskim standardom kojim težimo”, kazao je predsjednik Opštine.

Tokom svečane sjednice, tradicionalno su uručena godišnja priznanja.

Nagrada “Teći januar” je ustanovljena kao izraz društvenog priznanja pojedincima i društvenim organizacijama za izuzetan doprinos razvoju i izgradnji bjelopoljske zajednice, a ove godine to priznanje su zavrijedili: direktor Opšte bolnice Bijelo Polje Kenan Erović, a u kategoriji pravnih lica FK “Jedinstvo”.

Plaketu za izuzetan doprinos očuvanju zdravlja životinjskog svijeta potshumno je dodijeljena dr veterinarske nauke Nikoli Grandovu.

Studentske nagrade pripale su: Nikoleti Bulatović, Bojanu Vukojičiću, Magdaleni Smolović, Ireni Madžgalj, Moniki Vujisić i Ajlanu Zaimoviću.

U svečanom programu povodom obilježavanja Dana opštine nastupili su Gradski hor te tamburaški orkestar “Bjelopoljski tamburaši”.

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor