Smolović: Nema veze sa porodičnom imovinom ,,Imperijala“, izašao sam potpuno iz vlasništva

Nakon što je juče nezavisni informativni portal sjevercg objavio podatke da je porodična firma predsjednika opštine Bijelo Polje Petra Smolovića,,Imperijal”, kupila ogromnu zemlju i objekte, preko puta centra za posjetioce na obali rijeke Bistrice u Bijelom Polju, koji gradi Uprava javnih radova čiji je direktor Rešad Nuhodžić, a u okviru projekta turističke valorizacije Đalovića pećine sa okolinom, https://sjevercg.me/u-sred-pandemije-i-krize-smoloviceva-porodicna-firma-kupila-ogromnu-zemlju-u-bistrici/,a što je danas prenio i dnevni list,,Vijesti“ u ovom listu se oglasio i predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Petar Smolović

On je za vijesti kazao, da kada je postao predsjednik opštine je skroz izašao iz vlasništva i upravljanja ,,Imparijalom“, ali je i stao u odbranu,,Imperijala“ kao da je vlasnik i njihov piar, pa navodi, da ta firma nije imala do sada nijedan posao niti sa državom niti sa opštinom, niti su od države ili opštine kupovali imovinu.

Smolović smatra, da pisanje pojedinih portala su pokušaji vršenja pritiska, nije tačno kazao, sa čime ga naš portal pritiska, da li zbog toga što se bavimo kako mu posluje porodična firma,,Imperijal“ od kako je isti došao na mjesto predsjednika opštine Bijelo Polje ili zbog nečeg drugog.

Ali opet u svome maniru opet optužuje bjelopoljske NVO da se bave zloupotrebama, navodeći kao da je to pročitao iz medija, a sa čime je priznao, da stoji iza svih dvogodišnjih napada na bjelopoljski civilni sektor i pojedine NVO.

Logo Euromost

Iz nevladine organizacije,,Euromost“ koji su dostavili našem portalu sve podatke o imovini porodične firme predsjednika opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, su na izjavu Petra Smolovića kazali.

,,Smolović očigledno pokušava da zbuni javnost sa ovakvom izjavom, pa i nije mogao kao podizvodjač da sklopi ugovor, niti sa državom niti sa opštinom, zato se pojavio na svim gradilištima kao podizvodjač, gdje su ugovore druge firme potpisivale sa državom, u ovim slučajevima naprimjer, sa Upravom javnih radova, kao što je Crnagoraput sadašnji Štrabag, koji nakon toga angažuje,,Imperijal“ kao podizvodjača“.

Firma,,Imperajal“ izvodi radove u Bistrici, Privatna arhiva Fejsbuk

Euromost prikuplja sve ove podatke poslednjih godinu dana i kada sve prikupimo obavijestit ćemo o svim informacijama do kojih dodjemo javnost.

Iz Euromost-a su kazali da je ,,Smolović sada i zvanično proznao, da stoji iza napada na bjelopoljski civilni sektor koji traje pune dvije godine, gdje preko lica koja kontroliše on i njegov brat Vojislav Vojo Smolović, predaju i lažne anonimne krivične prijave a radi se o njihovim saradnicima, koji su dobro poznati istražnim organima“.

Euromost se slaže da se ispita svaka zloupotreba u civilnom sektoru, ali ako se ne dokažu navodi Smolovića i njihovih saradnika, da se postupi po svim krivičnim prijavama za lažno prijavljivanje protiv istih, koje će biti predate od strane Euromost-a.

Svima je u Bijelom Polju poznato ko stoji iza porodične firme,,Imperijal“, ko dogovara i gdje poslove u ime te firme, tako da ne želimo polemisati ko je vlasnik, već ćemo da nastavimo da objavljujemo sve informacije do kojih dodjemo, a tiče se poslovanja porodične firme Petra Smolovića predsjednika opštine Bijelo Polje pod nazivom,,Imperijal“, pa se to svidjelo Smoloviću ili ne.

Gradjanima koji finansiraju investicije u Bijelom Polju, se mora odgovoriti, kako je porodična firma Petra Smolovića dobila sve poslove u Bijelom Polju kod izvodjača, kao podizvodjači ? Preko kojih firmi izvodjača su dobili poslove? Koliko je novca u pitanju i druga pitanja koja su bitna za javnost. Želimo da gradjani znaju kako se troši njihov novac i ko ga troši, kazali su iz Euromosta-a .

A to što Smolovići misle da će nas spriječiti u obavljanju naših poslova, pritiscima preko pojedinih lica, koja su dobro poznata i istražnim i drugim organima kao i sudovima, Euromost uopšte ne dotiče, ali ćemo na svaki pritisak na naš istraživački rad i prijetnje odgovoriti krivičnim prijavama i tražiti zaštitu od državnih institucija i na svako lično vrijedjanje njihovih saradnika, preko raznih lažnih i drugih fejsbuk stranica,na naše zapošljene i njihove porodice, ćemo reagovati tužbama Osnovnom sudu, gdje smo već jednu predali protiv njihovog saradnika.

Želimo Smolovića pitat, kako bi se on osjećao da njegov saradnik vrijedja preko fejsbuk stranica i lažnih profila, njegovu djecu, majku, suprugu,da vrijedja mlade Bijelog Polja i naziva ih svakakvim imenima, da vrijedja ženu i njeno dijete koje se bori za život i da li treba Bijelom Polju takav predsjednik, koji ne bira sredstva da bi zaštitio svoje lične interese na štetu gradjana, naveli su u Euromostu.

Autor:sjevercg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor