Smeta dolazak srpskog patrijarha, ali ne i hrvatskog predsjednika ratnim brodom bez granične kontrole

Velika medijska hajka digla se oko dolaska patrijarha Porfirija helikopterom u Crnu Goru. Iako je Uprava policije saopštila da sve bilo u skladu sa zakon, napadi nisu prestajali. Međutim, zanimljivo je kako niko od onih koji napadaju patrijarha nije pomenuo da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u Crnu Goru došao ratnim brodom, te da nije prošao granične procedure.

Ratni brod Hrvatske Ratne Mornarice – OB -31 „Omiš“ tada je direktno iz hrvatskih teritorijalnih voda, uplovio u Boku. U pratnji nije bilo nijednog crnogorskog ratnog broda, što je u diplomatskim prilikama uobičajena praksa.

Da stvar bude još zanimljivija brod sa Milanovićem nije svratio ni u Luku Zelenika, ni u Porto Montenegro gdje postoji zvanični pomorski granični prelazi države Crne Gore. Jednostavno, brod je vezan za gradsku rivu u Tivtu, gdje su Milanovića dočekali crnogorski državnici.

Interesantno je i da se i kabinet predsjednika Mila Đukanovića javno pohvalilo video snimkom dolaska broda sa Milanovićem do tivatske rive.

Dvostruki aršini su još jednom ogolili namjere onih kojim smeta dolazak patrijarha sa pratnjom, iako je ispoštovana granična procedura, što je i Uprava policije potvrdila, ali ne smeta to što se sa mora ulazilo u Crnu Goru bez ikakvih procedura.

Procijenite sami o čemu je riječ.

izvor.adria tv

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor