Smakić: Očekujemo od Smolovića da da veću podršku opštinskoj kancelariji za rome i mladima romske populacije

Danas su mladi iz kluba mladih Euromost posjetili Draganu koja ima 14. godina i koja živi u nehumanim uslovima u mjesti nedakuse u Bijelom Polju. gdje su joj donijeli pomoć koju su sami skupili.

Nakon što smo saznali da se Dragana koja ima 14. godina nalazi u teškoj situaciji, bez hrane i odjeće, mladi iz kluba mladih Euromost su se sami odma organizovali i medju sobom skupili sve što smo mogli skupiti, od hrane do gardarobe, da donesemo Dragani.kazala je Smakić Šejla koordinatorka u klubu mladih Euromost.

Ona se zahvalili  Dženadi iz opštinske kancelarije za rome, koja ih je obavijestila o Draganinom slučaju, ujedno je pohvalili njen rad i njenu upornost i reagovanje, da odma pomogne Dragani, koja je romske populacije, ali kako je navela očekuje od predsjednika opštine Bijelo Polje, gospodina Petra Smolovića, da da veću podršku opštinskoj kancelariji za rome, kao i mladima romske populacije, jer ta kancelarija je osnovana da bi se pomoglo svim romima  u ekonomskom dijelu i da se brže integrišu u društvo.

Takodje je pozvala Smolovića da odma naloži sekretarijatu za lokalnu samoupravu, da pomognu Draganu i apelovali i i prema Centru za socijalni rad za Bijelo Polje i Mojkovac, kao i Ministarstvu za rad i socijalno staranje da pomognu Dragani i da shvate, da ona ima samo 14. godina i da se ne razlikuje od ostalih mladih, zato su danas mladi i došli, da joj prvi daju podršku i da joj prenesu da je neće ostaviti samu, kazala je Smakićka i dodala.

,,Zamolila bi i naše sugradjane i privrednike da svako u skladu sa svojim mogućnostima obidju Draganu i pomognu joj, da se i ona grije u vruću sobu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor