Službenica u MUP-u osumnjičena za zloupotrebu položaja

Barska policija podnijela je dvije krivične prijave protiv službenice u MUP-u Z.Đ. (64) zbog sumnje da je ovjerila i izdala odobrenja za nabavku oružja za dvije osobe iako nijesu ispunjavale propisane uslove za izdavanje odobrenja za nabavku oružja.

„Osumnjičena je u periodu od 2013. do 2021. godine, dok je kao zaposlena u MUP-u, u svojstvu službenog lica – načelnica Područne jedinice Bar za Upravne poslove, državljanstva i strance, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja i ne vršenjem svoje službene dužnosti, ovjerila svojeručnim potpisom i izdala odobrenja za nabavku oružja za dva fizička lica iako oni nisu ispunjavali propisane uslove za izdavanje odobrenja za nabavku oružja, čime je pomenutim licima učinila korist“, navodi se u saopštenju policije.

Sa događajima je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv Z.Đ. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

„Napominjemo, Z.Đ. je krajem decembra 2022. godine takođe procesuirana zbog istog krivičnog djela, koje je, kako se sumnja, počinila u produženom trajanju na način što je, kao službenica MUP – načelnica filijale za Upravne poslove, državljanstva i strance u Baru, u periodu od 29. septembra 2020. do 30. juna 2021. godine, izdala sedam Odobrenja za nabavku oružja i oružnih listova suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja“, navodi se u saopštenju.

Ona je tom prilikom omogućila da dva lica na nezakonit način pribave ukupno sedam komada vatrenog oružja.

Istragu su sproveli pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar su u saradnji sa kolegama iz Sektora za bobru protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovodjenje finansijskih istraga.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor