Sjutra protiv Holanđana: Pokušaćemo da nametnemo našu igru, i dalje smo čvrsto na zemlji

Sjajno su naši rukometaši odigrali u dosadašnjem dijelu Eura. Plasmanom u TOP 12 prevazišli su očekivanja, ali nijesu se zaustavili na tome – juče su razbili Hrvatsku, pa navijači sa mnogo optimizma i nade očekuju sjutrašnji meč protiv Holanđana (15:30).

“Imamo snage da ovo iznesemo. Imamo igru, želju, volju, iako igramo svaki drugi dan. Nastavljamo i dalje i siguran sam da će tako biti i u sljedećim utakmicama. Mislim da ne treba da gledamo tabelu, već da se držimo plana – a to je da ostanemo fokusirani na narednu utakmicu i da damo sve od sebe da ispoštujemo svaki dogovor i da igramo jedan za drugoga kao što smo to radili do sad”, rekao je selektor Zoran Roganović.

Naš selektor poručuje kako i dalje stoje čvrsto na zemlji.

“Ne mijenjamo igru niti naš osjećaj, koji je u ekipi. Sigurno da javnost ima neke svoje ambicije, međutim mi smo čvrsto na zemlji i samo razmišljamo o novom protivniku”, naglasio je Roganović.

Nakon tri duela sa eks-jugoslovenskim reprezentacijama, čeka nas rival sa kojim ranije nijesmo igrali.

“Do sada smo igrali sa ekipama iz okruženja, koje dobro znamo. Mnogi naši igrači igraju sa njima u istim klubovima pa se lakše i motivisati i ne potcijeniti tog protivnika. Sad nam dolazi protivnik sa kojim se nikada ranije nismo sastajali, pokazali su do sada da mogu da igraju sa svima i oni su prijatno iznenađenje isto kao i mi. Trče 60 minuta, ali siguran sam da ćemo i njima naći način da pariramo i da odigramo dobar meč”, poručio je on.

Pokušaćemo, kako je dodao Roganović, da nametnemo našu igru.

“Mislim da smo dosta svježi, imali smo dobre rotacije, pazili smo na to. Imamo tabelu na kraju utakmica da neko ne bi ušao u “crveno”, imamo dobar uvid ko je trčao puno da ne bi došlo do zamora igrača. Imamo dobar uvid i u formu, zato je Anton Klaeson tu. Mislim da možemo i da trčimo ako to bude potrebno, ali pokušaćemo da nametnemo da igramo ono naše. Čini mi se da smo sad protiv Hrvatske neke sitne greške u povratku u odbranu, koje smo imali protiv Slovenije, ispravili. Biće naša igra, čini mi se, sve bolja i bolja. Vidjećemo kako će to na kraju izgledati”, zaključuje on.

izvor: portalanalitika.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor