Search
Close this search box.

Sjutra konačna odluka SNP-a o nastupu na izborima

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vladimir Joković kazao je za Dan da će najkasnije sjutra zakazati sjednicu Glavnog odbora partije na kojoj će donijeti konačnu odluku o nastupu na izborima 30. avgusta.

Kako je istakao, i dalje su u opticaju kako samostalan, tako i nastup u koaliciji.

“Danas ćemo održati sjednicu Izvršnog odbora Socijalističke narodne partije na koju su pozvani, kao i prethodnog puta, predsjednici opštinskih odbora partije. Svi zajedno ćemo razmotriti i donijeti odluku koju ćemo potom predložiti Glavnom odboru. Razmotrićemo opcije o modelima nastupa i odmah ćemo zakazati sjednicu Glavnog odbora, ako ne isti dan, onda sjutra najkasnije jer samo on može donijeti konačnu odluku”, izjavio je Joković.

Ipak, nije želio da komentariše sa kojim su sve partijama pregovarali oko potencijalne koalicije.

“Opcije su razne, od koalicija do samostalnog nastupa za koji smo više puta isticali da smo spremni. A opet, zalagali smo se dugo i za jedinstvenu opciju i bili smo otvoreni za pregovore. O potencijalnim koalicijama ne bih, danas ćemo raspravljati o svim opcijama. Pregovora je bilo, vođeni su za koalicije, ali ništa značajnije. Na današnjoj sjednici izvršnog odbora partije ćemo iznijeti opcije koje bi, i zašto bile najbolje po Socijalističku narodnu partiju, i onda ćemo ući u detalje eventualnih pregovora sa nekom od partija ili samostalnog izlaska”, kazao je Vladimir Joković.

Prema saznanjima „Dana”, dobar dio SNP-a se zalaže za koaliciju Narodni pokret, koji je proistekao iz bivšeg saveza “Da svako ima” koji su prošle godine formirali SNP, Ujedinjena Crna Gora i Radnička partija sa nezavisnim poslanicima, dok Joković baš i ne podržava tu opciju.

Smatra, kako saznaje Dan, da SNP više može sam doprinijeti nego u toj koaliciji, a ipak ne naginje puno ni ka Demokratskom frontu (DF).

U svakom slučaju, DF još uvijek poziva na jedinstvo opozicije, a pominjali su se i pregovori između DF-a i SNP-a, što iz SNP-a nikad nije i zvanično potvrđeno.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor