Siguran sam da će se u Budvi gledati kvalitetna odbojka

Trener odbojkaša Budve Miloš Marković za Pobjedu nakon žrijeba za evropske kupove

Pred odbojkašima Budve je treća sezona na evropskoj sceni. Voljom žrijeba u Luksemburgu odlučeno je da Budvani nastup u Evropi otvore kod kuće, između 20. i 22. septembra, protiv austrijske Zadruge Aih/Dob, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš je sedam dana kasnije u Austriji.

Klub sa sjedištem u Blajburgu, osnovan 1982. godine, koji je u Prvu ligu Austrije ušao 1990. godine, u prošloj sezoni je u finalu plej-ofa poražen od Valdvirtela. Tri puta je bio šampion zemlje (2013, 2018, 2019), jednom osvajač nacionalnog Kupa (2021), a 2018. godine je osvojio i trofej u regionalnoj MEVZA ligi (Sjednjeevropska liga), u kojoj se takmiče klubovi iz Austrije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

– Riječ je o dobro organizovanom klubu koji je za predstojeću sezonu formirao prilično kvalitetan sastav koji će se takmičiti u nacionalnom prvenstvu i MEVZA ligi. Vjerujem da sa visokim ambicijama pristupaju evropskim takmičenjima i siguran sam da će se krajem septembra u Budvi gledati kvalitetna odbojka – rekao je za Pobjedu Miloš Marković, trener Budve.

Pobjednik ovog dvomeča će u drugom kolu kvalifikacija za LŠ igrati protiv finske Levorante Sastamale, koja će imati prednost domaćeg terena u revanšu. Termini drugog kola su 4/6. oktobar, odnosno 11/13. oktobar.

Ako budvanski tim bude eliminisan u prvom kolu kvalifikacija za LŠ, nastup u Evropi će nastaviti u prvom kolu (1/32 finala) CEV kupa, a rival će biti njemački Lineburg. Prvi meč bi se igrao u Budvi, između 11. i 13. oktobra, a revanš u Njemačkoj između 18. i 20. oktobra. Bolji iz ovog dvomeča će u drugom kolu igrati protiv rumunskog Dinama iz Bukurešta, 8/10, odnosno 15/17. novembra.

Do prvih evropskih mečeva ima skoro tri mjeseca, a do tada Budvani treba da formiraju ekipu za narednu sezonu. Za sada se zna da ostaju domaći igrači, Blažo Milić, Miodrag Jelić, Dalibor Lečić, Rastko Milenković, Danilo Krivokapić i Miro Miljanić. Ugovori su istekli strancima, Aleksandru Gmitroviću, Filipu Despotovskom, Tomanu Urbanu, Dmitriju Baranovu, Veljku Bjeljcu i Maksimu Mihajlovu…

– U ovim trenutku smo u procesu formiranja ekipe. Očekuje nas još posla na tom planu. Dio proslogodišnjeg rostera koji su činili domaći igrači ostaje na okupu. Očekujem da ćemo narednih dana finalizovati dogovore sa jos nekoliko mladih

crnogorskih reprezentativaca, što me čini jako zadovoljnim. Ovih dana završavamo i razgovore i sa internacionalcima, i čim završimo taj posao, javnost će biti obaviještena – zaključio je Marković, koji će iduće sezone voditi Budvane treću uzastopnu godinu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor