„Sezona uspješna, uprkos zluradosti i zavisti“

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ da je turistička sezona uspješna, ali da nijesmo smjeli da dozvolimo da se politika umiješa u nju. Istakao je da se prepoznaje zluradost i zavist pojedinaca u zemlji i regionu i da je vrijeme da svi shvate da je uspjeh sezone uspjeh države i svih građana.

Goran Đurović Goran Đurović (Foto: RTCG)

“Mi imamo uspješnu sezonu, na radost svih građana i građanki Crne Gore, a na žalost svih onih zluradih kod nas i u regionu”, kazao je on.

Istakao je da je veća potražnja nego što ima mjesta.

“Apsolutno nema incidenata. Budva je  prijestonica turizma, iz nje se nikada nije bježalo, niti će se bježati i ne samo iz Budve. Imamo greške, ali ako smo u čemu prepoznati, to je da smo dobri domaćini”, kazao je on.

Istakao je da premijer Dritan Abazović nije imao loše namjere, niti je želio da uputi lošu poruku kada je izjavio da su cijene na primorju kao na Azurnoj obali.

“Ono što treba da znamo je da je ovo slobodno tržište gdje se slobodno formiraju cijene. Ako ovo što pijemo ovdje košta tri eura, negdje može biti 13 ili 30. Prosto svaki lokal određuje cijene shodnio kvalitetu i ponudi. Ja nijesam za to da budemo unificirani. Benefite će na kraju osjetiti samo ugostitelj ili hotelijer”, kazao je on.

Potvrdio je da politiku u turizmu nijesmo smjeli dozvoliti.

“Prepoznaje se ta zluradost, zavist i neshvatanje da od uspjeha sezone zavisi uspjeh cijele države i svih građana. To je nešto što moramo da promijenimo”, kazao je on.

izvor: rtcg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor