Search
Close this search box.

Saslušane djevojčice koje su se potukle u Bijelom Polju

Djevojčice koje su se potukle u centru Bijelog Polja saslušane su jutros u policiji, u pratnji roditelja, saopšteno je RTCG iz bjelopoljske policije.

(Foto: Screenshot/FB/Vijesti iz Bijelog Polja)

Uznemirujući snimak, navodno zakazane tuče djevojčica objavljen je juče na društvenim mrežama.

Maloljetnice su se tukle u sred bijela dana, a na snimku se mogu vidjeti vršnjaci koji se smiju.

Kako nezvanično RTCG saznaje, roditelji nijesu prijavili slučaj, već je policija djelovala nakon što je objavljen snimak.

“Upoznali smo osnovnog državnog tužioca u Bijelom Polju. Prikupljena su obavještenja od više maloljetnih lica. O svim prikupljenim obavještenjima i svim preduzetim radnjama i mjerama, u konkretnom slučaju upoznato nadležno državno tužilaštvo. Sva ona lica koja u suštini imaju navršenih 14 godina života su i krivično i prekršajno odgovorna”, kazao je policijski inspektor Demir Ličina.

U Bijelom Polju danas sa nevjericom komentarišu događaj.

Psihologinja Nataša Vuković kaže da sve učestalije nasilje među mladima pokazuje da je zatajilo kompletno društvo.

“Ja bih negdje apostrofirala ulogu roditelja, škole i cijelog društva, poremećenog sistema vrijednosti kao poruku roditeljima. Vratite se svojoj djeci, pružite im ljubav. U ovom trenutku im možda više znače skupe patike, ali za njihov život i za njihovu sreću u budućnosti je najvažnije da nauče šta je ljubav i šta je drugarstvo”, kazala je Vuković.

Vuković kao ključni problem apostrofira i to što se izgubila empatija.

“Za mene je bilo najporaznije kad sam vidjela taj snimak i vidjela da su mnoge osobe snimale taj nemili događaj, da niko nije prišao da tu situaciju raščisti i da su se okolo smijali”, poručuje Vuković.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju su nam kazali da će se o kvalifikaciji dijela odrediti kada policija završi svoj dio posla.

 

Izvor:RTCG,Milica Sekulić

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor