Search
Close this search box.

Šarićeva grupa provjeravala saradnike preko poligrafa

Kriminalna grupa, razbijena u međunarodnoj akciji u kojoj su u Srbiji uhapšeni Darko Šarić i njegov advokat Dejan Lazarević, a u Hrvatskoj Petar Ćosić, bila je pod tajnim nadzorom policije godinu i po dana.

Foto: vreme.com
Foto: vreme.com

Kako navodi Jutarnji list, istražitelji su od oktobra 2020. godine do hapšenja 15. aprila, pratili svaki korak Petra Ćosića, koji je, prema sumnjama, bio glavni organizator dijela grupe koja je kokain švercovala u prekookeanskim brodovima, u kontejnerima sa bananama. Hrvatski sud je 14. oktobra 2020. godine dao nalog da se na mjere stavi Petar Ćosić, koji je uhapšen kao najbliži saradnik Pljevljaka.

Kako navodi hrvatski Jutarnji list, tamošnji istražitelji su od oktobra 2020. godine do hapšenja 15. aprila, pratili svaki korak Petra Ćosića, koji je, prema sumnjama, bio glavni organizator dijela grupe koja je kokain švercovala u prekookeanskim brodovima, u kontejnerima sa bananama. Hrvatski sud je 14. oktobra 2020. godine dao nalog da se na mjere stavi Petar Ćosić, koji je uhapšen kao najbliži saradnik Pljevljaka.

Istražitelji su, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage u Hrvatskoj, zahvaljujući dugom i temeljnom operativnom radu došli do dokaza o tome kako je grupa iz Ekvadora i Kolumbije, preko luka Antverpen u Belgiji, Pirej u Grčkoj i Ploče u Hrvatskoj, prošvercovala najmanje tonu i po “bijelog praha”. Takođe, kako navode, otkrili su i da su im neke od pošiljki propale.

I početkom prošle godine, kako je navelo hrvatsko tužilaštvo, kriminalna grupa ostala je bez još 430 kilograma droge.

Tokom praćenja grupe, otkriveno je i da su preko Skaja dogovarali likvidaciju Milana Milovca u Ekvadoru, koji je važio za Šarićevu desnu ruku. Navodno, povod za njegovo ubistvo bilo je to što se Milovac, kako su međusobno komunicirali, “oteo kontroli”. Istražitelji su zahvaljujući “proboju” u aplikaciju Skaj otkrili nevjerovatan svijet švercera kokaina, kao u filmovima.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor