Sa više plastenika i više bi žena bilo ekonomski osnaženo

Jedna od nezaposlenih mladih žena koja učestvuje u projektu „Žene sa sjevera tradicijom u budućnost” koji realizuje nevladina organizacija „Euromost”, a finansira se kroz program Ministarstva pravde, manjinskih i ljudskih prava je Milica Vujiči.
Ona ne krije zadovoljstvo što je upravo ona ta koja je učestvovala u ovom projektu i koja je dobila po prvi put na korišćenje plastenik. Zahvalila je i ostalim korisnicama projekta što su upravo nju predložile da bude među pet koje će dobiti plastenik.
– Za mene je ovo jedno veliko iskustvo koje će mi puno značiti. Kako za mene, tako i i moju porodicu. Koliko ovakvi projekti osnažuju žene govori i to da smo se i same kroz projekat organizovale, kroz jednu grupu kroz koju smo nastavile da razmjenjujemo iskustva. Dogovorile smo se da i nakon realizacije nastavimo sa ovakvim aktivnostima uz pomoć nevladine organizacije „Euromost”. Naš cilj je da pomognemo i ostalim ženama na sjeveru Crne Gore da se ekonomski osnaže – kazala je Vujičić, pozivajući sve žene iz ovog dijela države, da zajedno ukažu na značaj ekonomskog osnaživanje žena na sjeveru.

Milica Vujičić

Melisa Suljević iz Kanja, koja je takođe dobila plastenik na korišćenje je navela, da je po zanimanju profesorica razredne nastave i da je nezaposlena i da se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i zbog toga se odlučila da se uključi u projekat koji realizuje nevladina organizacija „Euromost” a koji je podržalo ministartsvo pravde, za ljudska i manjinska prava.
– Ovo mi je prvi plastenik koji će mi biti od velike pomoći, jer je plastenička proizvodnja omogućena tokom cijele godine i pruža određenu sigurnost. Inače, Kanje, gdje živim ima odlične klimatske uslove za povrtlarske kulture i mnogi od nas se bavi ovim poslom.
Suljević navodi, da joj je posebno drago što su žene uključene u ovaj projekat i želi da pohvali nevladinu organizaciju zahvaljujući kojoj po prvi put, na ovaj način, žene na sjeveru imaju priliku da budu ekonomski osnažene.
– Svaki dan sve je veće interesovanje žena da budu dio ovog projekta i nadam se da će on da zaživi na sjeveru i da će se ubuduće realizovati. Pozivam ostale organizacije koje se bave zaštitom žena da se uključe u ovakve projekte, koje su od značaja za žene na selu i one koje žive od poljoprivrede i svog rada. Očekujem da se krene u konkretne aktivnosti, gdje će im se pomoći da se ekonomski osnaže – navela je Suljević.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor