Rudnik uglja Pljevlja nova žrtva podjele plijena

Opštinski odbor DPS Pljevlja saopštio je da je izbor članova Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja novi nedvosmislen primjer zloupotrebe aktuelne vlasti kao i protivupravne podjele funkcija po dubini.

“Na prekjuče održanoj sjednici Skupštine akcionara Rudnika uglja Pljevlja krčmile su se i dijelile pozicije kao da je ovo preduzeće nekom ostalo u đedovinu. Izabrani su novi članovi Odbora direktora, od kojih je samo jedan zaposlen u ovom preduzeću i na taj način ima dodira sa njim. Ostali članovi su zaposleni na drugim mjestima, ali zajedničko za sve njih je da dolaze kao predstavnici iz redova partija nove parlamentarne većine”, kazali su iz pljevaljskog DPS-a.

 Ovo je, kako navode,  novi nedvosmislen primjer zloupotrebe aktuelne vlasti kao i protivupravne podjele funkcija po dubini.

“Podsjetimo na riječi iz obećanja premijera Krivokapića da će se imenovati i u javnom sektoru zapošljavati u načelu sa kompetentnosti, kvalitetom pojedinca, da će se birati na konkursima i obavljati razgovor/intervju sa potencijalnim kandidatima. Možda je upravo ovo posljednje navedeno i jedino ispoštovano, samo što se ti razgovori vode na partijskim sastancima, sjednicama i kolegijumima”, navodi se u saopštenju.

Formiranjem nove Vlade, javna preduzeća, ustanove, uprave, sekretarijati i druga mjesta u javnom sektoru, postala su, kako kažu iz DPS-a, plijen za “usta partijskih činovnika koja je teško zadovoljiti”. “Njihova stranačka knjižica, postala je jedini mjerljiv i bitan dokument koji služi umjesto CV-a i najbolji kriterijum u prioritetu za zapošljavanje”, navodi se u saopštenju.

Rezultat njihovog rada će biti jednako dobar, kažu iz DPS-a,  kao što je i ovaj sadašnji koji iskazuje Vlada Crne Gore na svim poljima.

“Dok će sama Vlada nastaviti sa dosadašnjom praksom zapošljavanja jer je to, jedini način njenog opstanka i trajanja, odnosno uslov DF-a i predmet ucjene, pošto je poznato da ovaj politički subjekt, nakon što je dobio zabranu ulaska u Vladu, intenzivno uhljebljuje svoje rođake, kumove, stranačke aktiviste i po dubini i po širini”, zaključili su u saopštenju OO DPS Pljevlja.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor