Search
Close this search box.

Romska zastava nije se vijorila u Pljevljima

Pljevaljski Romi izrazili su oštro negodovanje zbog ponašanja lokalne uprave, posebno naglašavajući da je obilježavanje Svjetskog dana Roma 8. aprila proteklo bez čestitke predsjednika opštine Igora Golubovića i bez isticanja romske zastave na zgradi lokalne uprave.

Što se tiče pljevaljskog naroda on je za Rome najbolji u čitavoj Crnoj Gori, ali predstavnici vlasti su mnogo loši. Bio je Svjetski dan Roma, a predsjednik Golubović nije došao da vidi kako se živi ovdje u naselju i nije nam čestitao praznik. Jedino me je, kao prestavnika Roma, pozvao sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Željko Minić i čestitao nam praznik – kaže predstavnik Roma u naselju Trlica Kastriot Murati i ističe da nije tako bilo u drugim crnogorskim opštinama gdje žive Romi.
– Skupština Crne Gore bila je osvijetljena u bojama romske zastave, po pojedinim zgradama lokalnih uprava vijorile su se romske zastave, ali tako nije bilo u Pljevljima. To najbolje govori o odnosu opštinske vlasti prema Romima – kazao je Murati.
Iz lokalne uprave kažu da je predsjednik opštine Igor Golubović uputio čestitku povodom Svjetskog dana Roma, ali nije posjetio naselje Trlica, niti je na zgradi Opštine pored državne zastave bila istaknuta romska zastava.
Kastriot Murati ističe da 12 romskih porodica u naselju Trlica živi u deset stambenih objekata, koji su sagrađeni 2008. godine i koji su u izuzetno lošem stanju. Naglašava da u naselju nema vode za piće, javne rasvjete, te da niko od stanovnika naselja nije u radnom odnosu.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor