Rakočević: Izbor sudija i vanredni izbori, pa nastavak evropskog i evroatlantskog puta

Nakon što se definiše datum vanrednih parlamentarnih izbora i postigne dogovor o izboru sudija, konačno će Ustavni sud biti odblokiran nakon čega će biti moguće konstituisati lokalne vlasti u svakoj opštini, kazao je Rakočević

Aktuelna situacija u kojoj se Crna Gora nalazi je neodrživa i rješenje je potrebno tražiti u što hitnijem dogovoru najvećeg mogućeg broja političkih subjekata, saopštio je član Predsjedništva SDCG Marko Rakočević.

– Taj dogovor, prvenstveno, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda i dogovor oko datuma vanrednih parlamentarnih izbora. Stoga je što hitnije potrebno započeti dijalog svih parlamentarniu političkih subjekata po ovim pitanjima. Nakon što se definiše datum vanrednih parlamentarnih izbora i postigne dogovor o izboru sudija, konačno će Ustavni sud biti odblokiran nakon čega će biti moguće konstituisati lokalne vlasti u svakoj opštini i nakon čega će se steći kakvi-takvi preduslovi za održavanje redovnih predsjedničkih i pomenutih vanrednih parlamentarnih izbora – kazao je Rakočević.

Ističe da nakon održanih izbora Crna Gora mora, za razliku od trenutne situacije, dobiti stabilnu parlamentarnu većinu i državno odgovornu Vladu.

– Ta parlamentarna većina, samim tim i ta Vlada, moraju imati jasno građansko, evropsko i evroatlantsko opredjeljenje. One moraju biti garant stabilnosti svim građankama i građanima Crne Gore, ali i pouzdan partner svim našim međunarodnim partnerima. Vremena za gubljenje nemamo, a nikad više ne smijemo dozvoliti da se neko u ovoj državi osjeća nebezbjedno zbog svog nacionalnog, vjerskog ili bilo kojeg drugog opredjeljenja, kao i da Crna Gora u međunarodniu krugovima služi za podsmijeh i primjer kako ne treba raditi, kao što je to sad slučaj i istakao je Rakočević.

IZVOR:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor