Search
Close this search box.

Rade Milošević ostaće naredna dva mjeseca u Istražnom zatvoru

Bivši direktor Uprave prihoda i carina i visoki fukcioner GP URA Rade Milošević ostaće naredna dva mjeseca u Istražnom zatvoru na koliko mu je produžen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, zvanično je potvrđeno Portalu Analitika iz Višeg suda.Miloševiću je pritvor produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na svjedoke.

Podsjećamo, on je uhapšen 21. decembra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru istrage o državnom švercu cigareta, zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Milošević je u oktobru prošle godine podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

Prilikom njegovog hapšenja u oktobru prošle godine u akciji Specijalnog tužilaštva zaustavljanja krijumčarenja cigareta koje je realizovano prilikom uništavanja cigareta u Nikšiću lisice na ruke stavljene su još nekoliko osoba.

Njima se stavljalo na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta

Milošević je, prema sumnjama, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta, a trebalo je da budu uništene. On je tada pušten nakon saslušanja.

IZVOR:PORTAL ANALITIKA

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor