Protest mještana Kraljskih Bara: Nadležni da prekinu ćutanje, činjenice su na našoj strani

„Očigledna je jedna stavar da institucije ne odgovoraju niti pokazuju namjeru da nam išta kažu. Institucije ćute, pa smo apsolutno sigurni da su sve činjenice na našoj strani. Nećemo odstupiti od svojih zahtjevan „ni milimetar“ i to je poruka i budućoj Vladi…“, kazao je Labović

Novica Dragojević, Foto: Denis Mekić

Već tri mjeseca Vlada, ministarstva i institucije ćute na zahtjeve i dopise mještana Kraljskih Bara, koji se protive izgradnji malih hidroeletrana na Ljubaštici, Crnji i Čestogazu.

To je na današnjem protestnom okupljanju kazao predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Milovan Labović. Sa skupa je još jednom upućen poziv nadležnima da odgovore. Takođe, ponovljen je i zahtjev da se raskinu koncesioni ugovori i ponište dozvole date za mHE na ta tri vodotoka.

„Očigledna je jedna stavar da institucije ne odgovoraju niti pokazuju namjeru da nam išta kažu. Institucije ćute, pa smo apsolutno sigurni da su sve činjenice na našoj strani. Nećemo odstupiti od svojih zahtjevan „ni milimetar“ i to je poruka i budućoj Vladi…“, kazao je Labović.

On je rekao da je Elabborat o procjeni uticaja na životnu sredinu, na osnovu kojeg su date građevinske dozvole za mHE, „paušalno i amaterski odrađen“. Prema Labovićevim riječima, građevinska dozvola izdata 2011. godine nekoliko puta je produžavana, bez utemeljenja u stanju na terenu.

„Većina inspekcijskih izvještaja su falsifikati. Sve što je koncesionar ovdje radio, radio ih je za svoje potrebe, kao što su ih i radili koncesionari za šume. Često se pozivaju da ulažu u lokalne zajednice, a us stavri samo uzimaju za sebe“- kazao je predsjednik MZ.

Izvor:Vijesti

Autor teksta:Dragana Šćepanović

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor