Search
Close this search box.

Prosvjetarima od januara veće plate, još uvijek se ne zna koliko

Neophodno je preuzeti potrebne aktivnosti u cilju unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika – zaključeno je na zajedničkom sastanku ministra finansija, Aleksandra Damjanovića, ministra prosvjete, Miomira Vojinovića i predsjednika Sindikata prosvjete, Radomira Božovića i potpredsjednika tog Sindikata, Jovana Draškovića.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, na sastanku čija je ključna tema bio materijalni status prosvjetnih radnika i sagledavanje realnih mogućnosti za njegovo unaprjeđenje, dogovoreno je da će u budžetu za narednu godinu biti predviđen prostor za povećanje koeficijenta na zarade. To bi, kako se dodaje u saopštenju, omogućilo da prosvjetni radnici prime uvećane plate već od 1. januara, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Dogovoreno je da se do kraja tekućeg mjeseca organizuje još jedan radni sastanak na kojem će biti precizno utvrđeno povećanje zarada koje će biti predviđeno Prijedlogom zakona o budžetu za 2023. godinu.

Ministri Damjanović i Vojinović izrazili su razumijevanje za stavove koje su prethodno iznijeli predstavnici Sindikata obrazlažući položaj i potrebe kolega. Ministri su potvrdili da će, zajedničkim doprinosom i posvećenošću ministarstava i Vlade, omogućiti bolji materijalni status zaposlenih u prosvjeti, kao veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice.

”Sastanak je okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer su definisane početne smjernjce koje će dalje omogućiti da se standard prosvjetara poboljša u granicama realnih finansijskih mogućnosti i budžetskih kapaciteta”, dodaje se u saopštenju.

izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor