Promocija romana „Jefimija-žena koja čeka“ u Beranama

Dolazak ovako značajne autorke samo svjedoči da se Berane visoko pozicioniralo na kulturnoj mapi Crne Gore

U Beranama, u Pabu Štab sjutra veče će u 20 sati biti organizovana promocija romana beogradske autorke Minje Marđonović „Jefimija-žena koja čeka“.

Promociju organizuje NVO „Poligon za žensku izuzetnost- Sofija“, a kako je kazala direktorica NVO Rebeka Čilović, dolazak ovako značajne autorke u Berane samo svjedoči da se Berane visoko pozicioniralo na kulturnoj mapi Crne Gore.

-Cilj nam jer da beranskoj publici predstavimo angažovane umjetnike i ujedno razbijamo tabue, jer je riječ o feminističkom i političkom romanu koji je izutetno čitan, hvaljen  i nagrađivan- kazala je ona.

Organizatori napominju da je ovo samo jedan u nizu događaja koji očekuju publiku, a naročito se pripremaju za treće izdanje festivala “ I literatura ima žensko lice“ koji do danas nije uspio da prikupi neophodna sredstva.

– Zebemo, ali ne odustajemo.  Autorke kao sto su Minja i mnoge druge koje su prošle kroz festival nam daju snagu da istrajemo. Ovim putem apelujemo, naročito na Ministarstvo kulture da uvaže naš zahtjev i organizuju razgovor sa našim predstavnicama. Puna su nam usta ženskih prava i zaštite istih, a izgleda da nijesmo u stanju ni ovaj jedan i jedinstven format da podržimo i učinimo da opstane- poručila je Čilović.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor