Search
Close this search box.

Projektovanje filma „Bilo jednom u Srbiji“ od sjutra u Centru za kulturu Berane

Srpski igrani film „Bilo jednom u Srbiji“ biće projektovan u Centru za kulturu u Beranama 17. i 18. marta 2022. godine u terminima od 17:30 i 20 sati.

Foto: CZKBE
Foto: CZKBE
Uloge u filmu tumače: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović i Ivan Bekjarev.
Tokom i poslije Prvog svjetskog rata, dva mladića i dvije devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o ljepotama života i svjetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prijestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspjjeha.Opijeni pobjedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osjetili u „velikom svijetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj vjerenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe. I tako počinje borba „starog” i „novog”, u svakom smislu. Za velika djela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.
Cijena karte je 2 eura, a prodaja na biletarnici Centra za kulturu jedan sat prije projekcije filma.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor