Pročitajte ko su kandidati za direktora Aerodroma Crne Gore

Podsjećamo početkom avgusta sa pozicije izvršnog direktora smijenjen je Jandreoski. On je izabran na prošlogodišnjem međunarodnom konkursu, a kuriozitet ovogodišnjeg konkursa je da Aerodromi nisu tražili prethodno iskustvo u avijaciji, što je lani bio uslov

Na konkursu za jednu od čelnih pozicija državne kompanije Aerodromi Crne Gore pristiglo je sedam prijava, a „Danu“ su nezvanično potvrđena imena svih kandidata, i to su Zoran RadunovićBiljana KneževićDamir Gutić, sadašnji v.d. direktora Vladan DraškovićDenis HotSandra Marsenić i Veso Damjanović.

Među njima najzvučnije ime je Zoran Radunović, bivši državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija. Radunović je u tom resoru bio dok je na čelu ministarstva bio Mladen Bojanić. Radunović je u dosadašnjoj karijeri radio i kao direktor predstavništva Montenegroerlajnza (MA) u Beču.

Na konkurs za ovu poziciju prijavila se i nekadašnja savjetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević koja je smijenjena za vrijeme mandata bivšeg direktora Gorana Jandreoskog. U dosadašnjoj karijeri u ovom preduzeću je bila član tima za preuzimanje aerodroma u Podgorici i Tivtu od strane Jat ervejza, finansijski menadžer projekta izgradnje i rekonstrukcije dva crnogorska aerodroma, kao i član jedinice za implementaciju… Knežević takođe sa kompanijom Aerodromi vodi nekoliko sporova, među kojima je i onaj u kom spori imenovanje Petra Radulovića, sina poslanika Pokreta za promjene (PZP) Branka Radulovića, na funkciju zamjenika izvršnog direktora.

Kao gotovo izvjestan izbor za ovu poziciju donedavno je figurirao potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Damir Gutić. Gutić u dosadašnjoj karijeri nije imao iskustva u avijaciji, već je bio broker, kao i direktor Uprave za vode. Bio je i na čelu Odbora Bošnjačke stranke u Plavu. Premijer Dritan Abazović je povodom 100 dana Vlade istakao da je imenovanje direktora Aerodroma stvar političkog dogovora, što je u javnosti tumačeno kao gotovo siguran izbor Gutića. Ipak, u međuvremenu BS je glasala za nepovjerenje Vladi, pa sada izbor Gutića ne izgleda tako izvjestan.

Vladan Drašković, sada je vršilac dužnosti direktora, a i njegovo imenovanje u kompaniji prati sudski proces sa Biljanom Knežević koja je pokrenula sudski spor navodeći da Drašković ne ispunjava uslove konkursa za pomoćnika komercijalnog direktora, preko kog je primljen u mandatu Jandreoskog. U odluci Jandreoskog o imenovanju Draškovića navodilo se da ima bogato međunarodno iskustvo u vazduhoplovstvu i na najodgovornijim pozicijama u korporacijama, među kojima je najznačajnija pozicija generalnog menadžera u Lufthanzi u Letoniji, Rusiji i Nigeriji. Knežević je tvrdila da je uvidom u dokumentaciju konstatovala da nema dokaza da je bio na ovoj poziciji niti da je bio angažovan na značajnim projektima.

Denis Hot je po struci inženjer mašinstva, a javnosti je poznat kao jedan od protivnika izgradnje HE „Komarnica“.

Podsjećamo početkom avgusta sa pozicije izvršnog direktora smijenjen je Jandreoski. On je izabran na prošlogodišnjem međunarodnom konkursu, a kuriozitet ovogodišnjeg konkursa je da Aerodromi nisu tražili prethodno iskustvo u avijaciji, što je lani bio uslov.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor