Proces formiranja nove vlade ulazi u završne faze

Zoran Mikić, izvršni direktor Građanskog pokreta URA saopštio je da proces formiranja nove 43. vlade Crne Gore ulazi u završne faze i da je glavni cilj pokreta URA da ta vlada bude inkluzivna i reformska.

Foto: Medijski tim URA Zoran Mikić.jpg
Foto: Medijski tim URA Zoran Mikić.jpg

 „Nakon odluke Glavnog odbora SNP-a korak smo bliže formiranju nove evropske vlade. Cilj URE je da ona ima podršku 49 poslanika u parlamentu i da se ubrza dinamika razgovora i pregovora jer građani Crne Gore više nemaju vremena za gubljenje“ – poručio je Mikić.

 Komentarišući pitanje da svaka partija drugačije vidi prioritete rada evropske vlade Mikić je saopštio da svi moraju biti svjesni da je ovo reformska – prelazna vlada i da je ispunjavanje obaveza iz evropske agende prioritet.

 „Deblokada procesa evropske integracije, sprovođenje reformi iz EU agende, rješavanje nagomilanih problema u pravosuđu, nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje i unapređenje započetih ekonomskih reformi i reforma izbornog zakonodavstva u skladu sa preporukama OEBS/ODIR-a su u vrhu prioriteta nove vlade. Naravno vlada će se baviti i drugim aktivnostima u cilju stavljanja ad akta otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost kao što su pitanja odnosa sa vjerskim zajednicama“ – naglasio je Mikić.

 „Crna Gora ne može prevazići podjele ako vječno bude zarobljena u referendumskim podjelama 55-45. Zbog toga su nam neophodni novi iskoraci i novi modeli koji će suštinski doprinijeti smanjenju podjela, a Crnu Goru snažno povesti u evropsku budućnost i društvo razvijenih evropskih država“ – zaključio je Mikić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor