Priziva li Đukanović „Oluju“ po uzoru na Hrvate: Srbe iz Crne Gore čekaju kolone i traktori ako se ne „opamete“

U autorskom tekstu namijenjenom crnogorskom „biračkom tržištu“ u kojem sebe promoviše u spasioca države, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije mogao, a da ne pomene dežurnu mantru o kleronacionalistima, „velikosrpskoj hegemoniji“, i nekakvim mračnim planovima Beograda da pokori Podgoricu, pišu Novosti.

U moru već otrcanih floskula, uzdrmani gospodar Montenegra potcrtao je i jednu opasnu paralelu – uporedio je Srbe iz Crne Gore sa onima koje je hrvatska vlast zbrisala 1995. u zločinačkoj akciji „Oluja“.

Tako crnogorski lider utvrđuje da je „u našoj državi svaki Srbin jednakopravan građanin sa svakim građaninom Crne Gore druge nacionalnosti“, a zatim ide zlokobno poređenje „samo što lideri srpskih stranaka u Crnoj Gori svoju političku borbu vode na platformi državne politike Srbije i SPC kao njenog glavnog protagoniste.

A, kao što znamo njihova platforma je Velika Srbija, bez Crne Gore i Crnogoraca. Pogubnost te platforme su, recimo, Srbi u Hrvatskoj apsolvirali. I svoje mesto pod suncem, u svojoj državi Hrvatskoj, traže i nalaze svojom pameću. U Crnoj Gori nažalost još nisu“ – poručio je Đukanović, ne otkrivajući sasvim da li će Srbi u njegovoj državi, ako se ne opamete po merilima DPS, završiti kao oni u Tuđmanovoj Hrvatskoj – u izbJegličkoj koloni na traktorima.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor