PRITVOR BJELOPOLJCU I DRŽAVLJANKI SRBIJE KOJI SU TJERALI ŽENE NA PROSTITUCIJU

Bjelopoljcu D.L. (48) i državljanki Srbije A.M. (23) određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima i produženo krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.
Odluku o pritvoru donio je Viši sud u Bijelom Polju.
D.L. se sumnjiči da je, u periodu od januara 2022. do 31. decembra prošle godine, u objektu koji je držao u zakup i u periodu od 31. decembra 2022. godine do 11. marta u ugostiteljskom objektu u svom vlasništvu, zajedno sa A.M. navodio na prostituciju šest državljanki Srbije. On je sa većim brojem muškaraca ugovarao seksualne usluge za novac, od kojeg su polovinu uzimali okrivljeni.
Iz spisa predmeta proizilazi da su okrivljeni D.L. i A.M. u prvoj polovini januara ove godine, vrbovali žensku osobu iz Srbije, iskorišćavajući njenu tešku materijalnu situaciju.
Osumnjičeni su je 17. januara prevezli autom do Bijelog Polja uz dogovor i obećanje da će u ugostiteljskom objektu D.L. raditi kao konobarica za mjesečnu zaradu od 600 eura i obezbijeđen smještaj.
– Nakon što je tri dana radila kao konobarica, okrivljeni D.L. joj je oduzeo lične isprave i kazao da više ne može raditi kao konobarica, već da se mora baviti prostitucijom kako bi otplativala navodne troškove koje je okrivljeni imao zbog njenog prevoza. Stoga su je okrivljeni predali većem broju muškaraca radi pružanja seksualnih usluga za novac. Polovinu novca koji su plaćali za seksualne usluge uzimao je D.L. – navodi se u spisu predmeta.
Dodaje se da je oštećena pružala seksulne usluge većem broju muškaraca sve dok nije uspjela da pobjegne iz objekta.
Okrivljenima je stavljeno na teret i izvršenje produženog krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije, za koje je zakonom propisana novčana ili kazna zatvora do dvije godine.
Izvor: Pobjeda
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor