Prijete blokadom saobraćajnica

Radnici preduzeća za prevoz putnika „Simon vojaž”, koji štrajkuju godinu dana, zaprijetili su juče da će blokirati gradske saobraćajnice ukoliko se što hitnije ne uzmu u razmatranje njihovi zahtjevi po pitanju neisplaćenih zarada i drugih potraživanja. Ističu da je njihova najnovija reakcija uslijedila nakon saznanja da menadžment preduzeća planira da proda autobusku stanicu u Beranama koja se nalazi u sastavu „Simon vojaža”.

Nećemo ni po cijenu života dozvoliti da se dalje rasprodaje imovina preduzeća sve dok se ne udovolji našim zahtjevima. Vlasnici očigledno imaju namjeru da prodaju autibusku stanicu i da od tog novca vrate određane dugove, a da nas i dalje ostavljaju bez igdje ičega, ovako ponižene i obespravljene. Spremni smo da blokiramo gradske saobraćajnice, kao i glavni magistralni put ako se nastavi sa ovakvim zloupotrebama koje su čisti kriminal – naveo je predstavnik ranika Nenad Radičević.

Radnici su napomenuli da već tri godine nijesu primili plate, te da im za taj isti period nijesu uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje. Dodali su da su tu i neisplaćene dnevnice, regresi i što šta drugo i da su uvjereni da jedino mogu da se naplate ako se proglasi stečaj u preduzeću.

-Stvar u svije ruke treba da uzme Specijalno državno tužilaštvo, jer se, između ostalog, ovih dana u preduzeću vrše neke novčane transakcije iako su računi blokirani. Ovdje jedino stečaj rješava stvar – naveli su radnici.

Juče od Mehmeda Adrovića, koji je dugi niz godina vodio Simon vojaž nijesmo mogli saznati kakvo je trenutno stanje u ovom preduzeću.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor