Search
Close this search box.

Prethodnih noći u Pljevljima prekoračene propisane granične satne vrijednosti štetnih čestica u vazduhu

Proteklih nekoliko dana u toku noći u Pljevljima se temperatura spuštala do nultog podeljka, uz nezaobilaznu maglu, koja se sporo dizala u jutarnjim časovima. Kao posledica hladnijih dana, što nije neuobičajeno za kraj oktobra mjeseca, aktivirana su mnoga individualna ložišta, što je neumitno dovelo do povećanja koncentracija štetnih materija u vazduhu iznad grada, prenio je portal pvinformer.me

Proteklih nekoliko dana u večernjim časovima, obično od 21 čas pa do 4 časa ujutru dolazilo je do prekoračenja satnih koncentracija PM 10 čestica, uz povećane koncentracije satnih vrijednosti PM 2,5 čestica. Posebno se to dešavalo 21. i 22. oktobra u 22 časa kad su zabelježena najveća satna prekoračenja štetnih materija u vazduhu.

Kao i protekla dva dana i 23. oktobra u večernjim satima zabilježena su satna prekoračenja koncentracija PM čestica koja rastu iz sata u sat. Inače srednje dnevne vrijednosti suspendovanih čestica PM10 su upoređene sa propisanom graničnom vrijednošću (50 μg/m3), za srednju dnevnu vrijednost, koja se ne smije prekoračiti više od 35 puta u toku godine.

Izvor:Portal pvinformer.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor