Preminula dva štićenika Doma za stare

U bjelopoljskom Domu za stare na korona virus pozitivno je još 39 korisnika, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore. Od korone su, kako navode, preminula dva korisnika doma.

Dom za stare BP

„Od ukupno 162 korisnika Doma za stare u Bijelom Polju, Institut za javno zdravlje Crne Gore je testirao 161, dok će se test za jednog korisnika ponoviti. Infekcija novim koronavirusom je potvrđena kod još 39 korisnika. Uključujući 7 pozitivnih slučajeva od utorka, trenutno u Domu za stare u Bijelom Polju imamo 46 pozitivnih osoba na novi koronavirus“, navodi se u saopštenju.

Navode da je od 11 hospitalizovanih korisnika u Opštoj bolnici Bijelo Polje, jedan preminuo.

„Smrt od posljedica infekcije koronavirusom je, u međuvremenu, potvrđena i kod još jednog korisnika koji je boravio u Domu. U toku je testiranje zaposlenih u Domu za stare, a o rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena. Institut za javno zdravlje nastavlja da, zajedno sa nadležnom higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Bijelo Polje, intenzivno prati epidemiološku situaciju u pomenutoj ustanovi, kao i da pruža svu neophodnu podršku i pomoć iz domena našeg rada i zakonskih nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor