Search
Close this search box.

Preko Crne Gore u martu prošlo 850 kg marihuane, drogu otkrile policije susjednih država

Pripadnici policije Srbije su 9. marta u Prijepolju zaplijenili više od 541 kilograma marihuane i uhapsili M.Đ. (36), koji je upravljao kamionom u kojem je nađena drogaOd početka marta policije susjednih država otkrile su oko 850 kilograma marihuane koja je švercovana preko Crne Gore. U pitanju su tri akcije, dvije su sprovedene u Hrvatskoj, a jedna u Srbiji. Da je u pitanju alarmantna pojava, svjedoči sama količina nađene droge. Postavlja se i pitanje šta preduzima naša policija, i kakve su kontrole na granicama prilikom izlaza iz Crne Gore, piše portal RTCG.

Ova tri velika slučaja šverca preko crnogorskih granica odigrala su se nakon što je razriješen Dragan Klikovac, pomoćnik direktora Uprave policije za sektor granične policije.

Prvih dana marta, u Zagrebu je uhapšen državljanin Crne Gore R.V. u čijem kombiju je, po policijskim navodima, nađeno 250 kilograma marihuane i određena količina novca. Kako je saopštila hrvatska policija, sumnja se da novac potiče od prodaje droge, a zaplijenjeni narkotici daljoj preprodaji na tržištu. Naš državljanin je uhapšen kod naplatne stanice Lučko prilikom redovne kontrole saobraćaja.

Tokom pretrage, policajci su u kombiju pronašli ukupno 250 kilograma marihuane spakovane u 200 plastičnih paketa. Tada je i nadležnom državnom tužilaštvu krivično prijavljen zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droge.

Potom su 9. marta pripadnici policije Srbije u Prijepolju zaplijenili više od 541 kilograma marihuane i uhapsili M.Đ. (36), koji je upravljao kamionom u kojem je nađena droga. Policija je na graničnom prelazu Gostun, na ulazu iz Crne Gore u Srbiju, prilikom kontrole kamiona-cisterne crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru našla 500 paketa marihuane.

Ta droga je nakon mjerenja zajedno sa cisternom u kojoj je krijumčarena predata MUP-u Srbije.

Državljanin Crne Gore, star 22 godine, uhapšen je u akciji hrvatske policije zbog sumnje da je planirao da prokrijumčari 55 kilograma marihuane. Utvrđeno je kako je preksinoć u Republiku Hrvatsku ušao ilegalno iz pravca Crne Gore, pješice preko brda Košare, nakon čega je unajmio vozilo kojim je htio da drogu preveze prema zemljama Zapadne Evrope.

Zbog ilegalnog prelaska državne granice osumnjičeni državljanin Crne Gore je prekršajno sankcionisan, dok je zbog sumnje da je švercovao drogu odveden u istražni zatvor.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor