Search
Close this search box.

Predsjednik CSKA: Teško do povratka u Evroligu

Rok čelnika evropske elite ističe 21. marta

Andrej Vatutin, predsjednik moskovskog CSKA, nagovijestio je da ruski klubovi neće dobiti dozvolu za nastavak takmičenja u Evroligi.

Elitno takmičenje evopskih košarkaških klubova ruskim klubovima dalo je rok do 21. marta za povratak u ligu – a uslov je završetak ruske vojne agresije u Ukrajini… Izvjesno je, da će CSKA, Zenit i Uniks biti izbačeni iz takmičenja za ovu sezonu, možda i trajno. Rezultati ostvareni ove sezone biće im brisani, a od 21. marta zvanično će biti na snazi i novi poredak preostalih 15 timova.

– Evroliga nam je dala rok poslije kog će definitivna odluka biti donijeta. To je 21. mart. Međutim, mi znamo odgovor, mislim da ga svi znaju. Obećavam da ću popiti šampanjac ako me odluka Evrolige ipak iznenadi, ali… Teško je zamisliti da će ruski timovi moći da završe sezonu u Evroligi. Sada problemi nijesu više samo politički, nego i logistički – rekao je Vatutin.

U momentu prekida sezone u evropskom takmičenju, CSKA je imao učinak 14-10. Potom su svi strani igrači, osim centra Nikole Milutinova, klub i napustili.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor