Predsezona uništena, spasiti glavnu sezonu

Turistička predsezona u Crnoj Gori je, zbog složene epidemiološke situacije, već izgubljena, zbog čega bi trebalo intenzivirati saradnju privrednika i nadležnih, kako bi se pokušala spasiti glavna, ocijenjeno je na onlajn sastanku predstavnika najvećih udruženja privrednika u zemlji, piše Dan.

Predstavnici glavnih privrednih udruženja u Crnoj Gori, na sastanku posvećenom turističkoj privredi u doba pandemije, ocijenili su da su postojeće mjere nedovoljne za sanaciju štete i, između ostalog, predložili nadležnim da razmotre mogućnost uvođenja tronedjeljnog lokdauna na teritoriji cijele države.

Pritom bi trebalo posebno voditi računa o malim i srednjim preduzećima kojima novi lokdaun može ozbiljno narušiti egzistenciju upozoreno je na sastanku.

Predstavnici najvećih privrednih udruženja, Crnogorskog turističkog uduruženja (CTU), Privredne komore (PKCG) i Unije poslodavaca (UPCG), predložili su i da se turistički ra dnici uvrste u grupu prioritetnih građana za vakcinaciju, kao i da se uspostavi komunikacija sa nadležnima u cilju pružanja finansijske pomoći privrednika u nabavci vakcina.

Oni smatraju i da bi trebalo povećati iznose direktne pomoći privrednicima jer su postojeće nedovoljne za ublažavanje problema, ali i uvesti direktne finansijske doznake iz državnog budžeta za kompanije koje trpe ozbiljne gubitke usled pandemije.

Privrednici su poručili i da bi još jedna propala turistička sezona bila kobna za mnoge privrednike, koji već gube privrednu supstancu u cilju preživljavanja.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor