Predložena kontrolna saslušanja zbog sprovođenja politike zaštite životne sredine u Crnoj Gori – zaštita od šumskih požara

Na danas održanoj sjednici, Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje je razmotrio Inicijativu koju je podnio predsjednik Odbora Dragan Krapović i, u skladu sa članom 73 stav 2 Poslovnika Skupštine, odlučio da održi konsultativno saslušanje povodom Konačnog izvještaja o kontrolnoj reviziji Efikasnost realizacije preporukadatih u reviziji uspjeha „Uspješnost sprovođenja politike zaštite životne sredine u Crnoj Gori – zaštita od šumskih požara“.

Na saslušanje su pozvani: Dritan Abazović predsjednik Vlade Crne Gore, Filip Adžić ministar unutrašnjih poslova, Miodrag Bešović v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje, Vladimir Joković potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ana Novaković Đurović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Srđan Pejović direktor Uprave za šume, Aleksandar Bulatović direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Ivan Vuković gradonačelnik Glavnog grada Podgorica, Marko Kovačević predsjednik opštine Nikšić, Rajko Kovačević predsjednik opštine Pljevlja, Tihomir Bogavac predsjednik opštine Berane i Branislav Radulović, član Senata Državne revizorske institucije. Termin održavanja sjednice na kojoj će biti održano konsultativno saslušanje biće određen naknadno.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o radu Odbora za 2021. godinu i utvrđen Plan rada Odbora za 2022. godinu.

U okviru tačke „Tekuća pitanja” Odbor je, u skladu sa članom 75 stav 3 Poslovnika Skupštine, podržao Inicijativu za kontrolno saslušanje Vladimira Jokovića potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ane Novaković Đurović ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Gorana Đurovića ministra ekonomskog razvoja i turizma, koju je podnio poslanik Dejan Đurović, na temu „Erozija plaže na Adi Bojani i gubitak prirodnog hranjenja, mogućnosti i šanse za očuvanje i revitalizaciju plaže“. Termin održavanja sjednice na kojoj će biti održano kontrolno saslušanje biće određen naknadno.

Takođe, Odbor se upoznao i sa Inicijativom koju je podnijela Zajednica opština Crne Gore i sa planiranim međunarodnim aktivnostima predsjednika Odbora.

izvor: CdM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor