Potvrđena optužnica protiv Milovića i Lazovića

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda potvrdilo je optužnicu protiv Ljuba Milovića i Petra Lazovića, objavljeno je na sajtu Višeg suda. Njima se stavlja na teret izvršenje krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kao i produženo krivično djelo krijumčarenje. Djelimično je potvrđena optužnica i za Radoja Zvicera.

     Petar Lazović (Foto: Press)

U saopštenju suda navodi se da je isto vijeće konstatovalo da nema mjesta optužbi Radoja Zvicera, Milana Vujotića i Slobodana Kašćelana da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Postupajući po kontroli optužnice protiv Z.R i dr., krivično vanraspravno vijeće Višeg suda je našlo da nema mjesta optužbi protiv okrivljenih Z.R., V.M., i K.Š. da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju, jer, kako je objavljeno na sajtu suda, navedeno krivično djelo koje je u konkretnom predmet optužbe nije krivično djelo.

Viši sud navodi i da nema mjesta optužbi protiv okrivljenih M.Lj., Ž.R. i M.R. zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz i protiv okrivljenog L.P. zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer u odnosu na navedeno djelo nema dovoljno dokaza, pa je u ovom dijelu, kako je objavio sud, protiv tih osoba u odnosu na navedena krivična djela krivični postupak obustavljen.

Okrivljenom Zviceru se stavlja na teret izvršenje krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo iz čl. 144. st. 1 tačka 1 i 4 u vezi čl. 23 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca…

U ostalom dijelu, krivično vijeće Višeg suda je potvrdilo optužnicu SDT-a.

Okrivljenom Ljubu Miloviću se stavlja na teret izvršenje krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kao i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Kako se navodi u saopštenju okrivljenom Petru Lazoviću stavlja se na teret izvršenje krivičnih djela djela – stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, produženo krivično djelo krijumčarenje.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor